Amsterdam-baserade Prosus gör sin största satsning i Indien med förvärvet av betalningsstart BillDesk för 4,7 miljarder dollar |  Tekniska nyheter

Amsterdam-baserade Prosus gör sin största satsning i Indien med förvärvet av betalningsstart BillDesk för 4,7 miljarder dollar | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

Prosus, Europas svar på SoftBank och dess Vision Fund, gör sin största satsning någonsin i det indiska teknikutrymmet med ett förvärv på 4,7 miljarder dollar för fintech-startande BillDesk, vilket gör den till en av de största aktörerna i landets snabbväxande fintechsektor.

Mest känd för sin 28,9% -andel i Kinas Tencent, meddelade Amsterdam-baserade Prosus idag att man har nått ett avtal med PayU och aktieägarna i den indiska leverantören av digitala betalningar om att förvärva BillDesk för 4,7 miljarder dollar.

Enligt meddelandet sa Prosus att BillDesk kommer att komplettera sin egen PayU -verksamhet, som verkar i Indien, Latinamerika och Europa. “Det föreslagna förvärvet kommer att innebära att PayU, betalnings- och fintechverksamheten hos Prosus, som verkar på mer än 20 marknader med hög tillväxt, kommer att bli en av de ledande leverantörerna av onlinebetalningar globalt med den totala betalningsvolymen (TPV)”, säger Prosus i ett påstående.

“Detta är verkligen en transformativ transaktion för PayU och dess position som en av de ledande betalnings- och fintech -leverantörerna i Indien och faktiskt i världen”, sa Prosus vd Bob van Dijk vid ett mediesamtal.

BillDesk grundades år 2000 och är en indisk framgångssaga och ett av de ledande betalningsföretagen i landet. PayU behandlade för närvarande 55 miljarder dollar i betalningar i slutet av mars 2021, en ökning med 51% jämfört med föregående år. Indien har varit ett stort fokus för Prosus men BillDesk -affären är dess största investering hittills.

Vi skrev om Prosus redan i april efter att företaget hade en slutsats på 232 miljarder dollar från sin investering på 32 miljoner dollar i den kinesiska speljätten Tencent. Prosus, som slogs ut från Naspers i Sydafrika 2019, äger andelar i konsumentens internetföretag på onlinemarknader, fintech -startups, utbildningsprogramvara och matleverans. Prosus driver också några av de företag som de har andelar i.

Prosus moderbolag, Naspers Ltd., är Afrikas största börsnoterade företag och en global konsumentinternettkoncern, och en av de största teknikinvesterarna i världen. 2001 gjorde Naspers en tidig, framgångsrik investering på 32 miljoner US -dollar för en andel på 30,9% i den kinesiska spel- och sociala mediejätten Tencent innan den blev offentlig