Apple fördröjer den kontroversiella planen att skanna och övervaka alla amerikanska iPhones efter bevis på övergrepp på bilder efter motreaktion |  Tekniska nyheter

Apple fördröjer den kontroversiella planen att skanna och övervaka alla amerikanska iPhones efter bevis på övergrepp på bilder efter motreaktion | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

Som ni kanske minns i början av augusti tillkännagav Apple planerna att skanna och övervaka alla amerikanska iPhones för bevis på barnmisshandel. Säkerhetsforskare väckte dock oro över den potentiella övervakningen av personliga enheter och sa att systemet kan missbrukas av regeringar som vill övervaka sina medborgare. Under hårt tryck från integritetsförespråkande grupper och motreaktion har Apple beslutat att skjuta upp planen.

Apple sade i fredags att det skulle fördröja en kontroversiell plan för att skanna användares fotobibliotek efter bilder av utnyttjande av barn.

I ett uttalande sa Apple: “Förra månaden tillkännagav vi planer för funktioner som är avsedda att skydda barn från rovdjur som använder kommunikationsverktyg för att rekrytera och utnyttja dem och begränsa spridningen av material för sexuellt övergrepp mot barn.”

Apple tillade vidare: “Baserat på feedback från kunder, förespråkargrupper, forskare och andra har vi beslutat att ta ytterligare tid under de kommande månaderna för att samla in input och göra förbättringar innan vi släpper dessa kritiskt viktiga barnsäkerhetsfunktioner.”

Med det här nya systemet vill Apple, ett privat företag, nu spåra alla telefoner i USA för att ”hjälpa till att skydda barn från rovdjur som använder kommunikationsverktyg för att rekrytera och utnyttja dem och begränsa spridningen av material för sexuellt övergrepp mot barn (CSAM) . ”

På något sätt fungerar våra smarta enheter redan som spårningsenheter som sänder var deras användare befinner sig. Som du kanske minns rapporterade vi för fyra år sedan om hur Android -telefoner hjälper Google att spåra alla dina drag även efter att du har stängt av platsspårningstjänsterna.

Det föreslagna systemet skulle varna ett team av mänskliga granskare om det upptäcker att CSAM upptäcks på användarens telefon. Mänskliga granskare skulle då kontakta polisen om materialet kan verifieras. Funktionerna kommer att lanseras Tas -delen av iOS 15, som förväntas släppas nästa månad.