Bill Fords VC -företag stänger 104 miljoner dollar för att spendera på nästa generations transportstart |  Tekniska nyheter

Bill Fords VC -företag stänger 104 miljoner dollar för att spendera på nästa generations transportstart | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

Fontinalis Partners är ett Detroit-baserat riskkapitalföretag fokuserat på nästa generations mobilitet grundat av Ford Motors ordförande Bill Ford. Men Fontinalis är för närvarande inte anslutet till Ford Motor Company. Fontinalis grundades för över ett decennium sedan och stöder entreprenörer som modigt omformar rörligheten.

Företaget investerar också som en strategisk partner i alla aspekter av världens mobilitetssystem på en scen- och storleksagnostisk grund. När man tittar på mobilitetens framtid säger Fontinalis Partners hur människor och varor rör sig i grunden kommer att förändras och att företaget “satsar på den förändringen.”

Fontinalis Partners stängde nyligen sin tredje finansieringsrunda för att investera i nästa generation av transportstart. I ett medium posta av Fontinalis-partnern Chris Stallman, sa Fontinalis att det har samlat in en fond på 104 miljoner dollar (Fontinalis III) för att stödja nästa generation av entreprenörer som utformar en effektiv rörelse av alla former.

Med Fontinalis III-fonden siktar Fontinalis på att fortsätta investera i företag i tidigt skede som spänner över frö, serie A och serie B. kom, ”sa Chris Stallman.

Fontinalis grundades 2009 av Bill Ford som också fungerar som verkställande ordförande i Ford Motor Company. Idag förvaltar Fontinalis cirka 270 miljoner dollar i engagerat kapital och en aktiv portfölj med cirka 40 investeringar. Fontinalis leds av partnerna Bill Ford, Ralph Booth, Laura Petterle, Chris Cheever och Chris Stallman.

Sedan starten för 11 år sedan har Fontinalis investerat i 55 mobilitetsföretag och tekniska startups. I en intervju med Business Insider delade partnerna Chris Cheever och Chris Stallman några insikter om vad som kan locka deras nästa investering.

“Många lag som var en del av första generations framgångshistorier inom mobilitetsutrymmet börjar snurra ut och skapa nästa företag som kommer”, säger Chris Stallman, partner på företaget Fontinalis, till Insider.

”Att kunna bygga på dem är verkligen spännande för oss eftersom det finns många grundare som ger stor relevans och erfarenhet i detta utrymme. Det är en annan profil än vad vi investerar i idag, och det är gynnsamt även framöver. ”

Några av de anmärkningsvärda av de 55 företagen i Fontinalis-portföljen inkluderar bland annat matleveransservice Postmates (senare förvärvad av Uber), den åkande jätten Lyft och den förarlösa lastbilsstart Gatik, bland andra. Fontinalis säger att det mottog hela 1500 ansökningar från startups varje år. Företaget investerar också i genomsnitt 3 till 10 miljoner dollar i omgångar i serie A och serie B för företag i tidigt skede och 100 000 till 500 000 dollar i frörundor.