En procrastinator’s Guide för att förbättra Time Management färdigheter

1 Juli 2018 0 Von admin

En procrastinator’s Guide för att förbättra färdigheter i Time Management

Identifierar du dig med 20 procent av människorna som anser sig vara förhalare? Förhalning är helt enkelt en strategi för att undvika.

Det finns bara så många timmar på dagen för att få saker gjorda, och för en försenare kan det vara svårt att bli motiverad eftersom vi alltid säger ”jag ska göra det i morgon” eller ”det kan göras senare”.

Sluta göra det här! Här är några tips, tricks och tekniker som får din tidshanteringsförmåga att formas!

Skriv mål för dagen

Det är svårt att hålla sig organiserad för att få saker gjorda när du inte vet vad du vill göra. Ge dig själv en deadline. Alla mål utan tidsfrist kan enkelt skjutas åt sidan.

Du kan också ställa in påminnelser på din telefon eller dator för att dina mål ska kunna checka in någon gång under dagen. Se till att dina mål är uppnåbara. Du kan också skapa ett mål för varje kategori – hem, privat och arbete.

Om ditt mål är stort, dela upp det i små uppgifter. Du kan lätt bli överväldigad om målet verkar för mycket. Du behöver handlingar som du kan markera.

Prioritera din lista

Nu när du har dina mål för dagen måste du ta reda på vilket som är det viktigaste. Börja med den viktigaste uppgiften på listan för att se till att du får det gjort. Den viktigaste uppgiften kan vara din svåraste uppgift för dagen och det kommer att vara ur vägen!

Undvik Multi-Tasking

Även om du kanske tror att du får mer gjort när du multitaskar är det kanske inte det mest effektiva sättet. Vi fungerar bättre när vi kan koncentrera oss på en sak. Ingen vill känna sig dras åt många håll.

Tidshantering och spårning av din dag

Om du känner att du inte vet var tiden går på dagen, anteckna. Du kan se vad som äter upp det mesta av din tid. Granska din produktivitet och se var du behöver förbättra.

Ta reda på om du har några tidskrävande. Ta en titt på dina resultat och markera vilka saker du gör är oproduktiva kontra produktiva.

Du kan också skapa ett schema som hjälper dig att maximera din tid. Se mer om hur du håller koll på din tid.

Belöna dig själv

Du kan hitta mer motivation om det finns en belöning. Skapa ett belöningssystem som hjälper dig att fira små vinster. Det behöver inte vara stort, men du försöker bryta en dålig vana så du förtjänar lite när du gör det.

Eliminera distraktioner

Du behöver inte alltid svara på ett e -postmeddelande bara för att det kom in. Stoppa inte omedelbart vad du gör om du är på rull. Schemalägg tid för att återföra telefonsamtal och svara på mejl.

Distraktioner kan äta upp mycket av din tid. Sätta gränser på andra former av distraktioner som sociala medier och din telefon.

Delegera vid behov

Ta inte på dig mer än du kan hantera. Be om hjälp – det är inte en svaghet! Du blir mindre stressad och kan vara mer produktiv.

Ta en paus

Gör små pauser hela dagen. Dessa pauser kan vara så korta som 5 minuter för att hålla ditt sinne skarpt och förhindra trötthet.

Behöver du fler idéer?

Är du en författare som vill förbättra dina tidshanteringsförmågor? Kolla in ArticleCitys artikel om hur du skapar ett skrivschema.

Det finns flera artiklar som hjälper dig med din livsstil, resor, affärer och hur du hanterar stress.