General Motors investerar miljoner i Oculii, en teknisk start som gör avancerad radaruppfattningsprogramvara för självkörande bilar |  Tekniska nyheter

General Motors investerar miljoner i Oculii, en teknisk start som gör avancerad radaruppfattningsprogramvara för självkörande bilar | Tekniska nyheter

13 September 2021 0 Von admin

4D-sensorer har traditionellt varit domän för kraftfulla, dyra radar- eller lasersystem av militär kvalitet. Tills nu. Ögon är en Oregon-baserad utvecklare av högupplösta bildradarer för autonoma system. Med stöd av framstående Silicon Valley-ängelinvesterare och VC-enheter, utjämnar Oculii spelplanen genom att utnyttja avancerade sensorfusionstekniker för att tillverka smartare, högprecisionssensorer och system.

Idag meddelade Oculii att General Motors Co: s riskkapitalarm har investerat miljoner dollar i företaget för att utveckla avancerad radaruppfattningsprogramvara för självkörande bilar, Reuters rapporterad. Det exakta beloppet för investeringen avslöjades inte. Oculiis billiga AI-uppfattningsprogram kan användas för att öka upplösningen på radar och skala upp GM: s delvis automatiserade fordon och fulla självkörande bilar, säger Oculiis medgrundare Steven Hong till Reuters i en intervju.

I decennier har kommersiella radarer lidit av dålig vinkelupplösning och begränsade FOV: er eftersom traditionella konstruktioner kräver fler antenner för högre upplösning. Ytterligare antenner ökar kostnad, storlek och effekt exponentiellt, vilket begränsar vad som är kommersiellt genomförbart.

Till skillnad från de traditionella radar- och lidarlösningarna som tenderar att ha begränsat rymdigenkänning och inte uppfyller kraven i branschen, möjliggör Oculiis AI -programvara nästa generation av autonoma system med radar som har exponentiellt högre upplösning, längre räckvidd och billigare.

Upplösningen av traditionell radar kan förbättras genom att lägga till fler antenner, men detta tillvägagångssätt ökar avsevärt kostnader, komplexitet och strömförbrukning, vilket begränsar hur mycket prestanda som kan uppnås i ett kompakt, kostnadseffektivt paket för ett autonomt system, förklarade Oculii.

Oculii-tekniken grundades 2015 av far och son Lang Hong och Steven Hong och ger oöverträffad noggrannhet, avstånds- och 4D-positioneringsinformation från lågprisradarelement från varor från hyllan, vilket ger högupplöst radarbildning till nästa gräns.

Investeringen är en “fantastisk signal om att de är seriösa om tekniken och hausse om radar i allmänhet”, säger Stanford University -examen som grundade Oculii med sin far, Lang Hong, ingenjörsprofessor vid Wright State University. Han vägrade att lämna ut de finansiella detaljerna.

Samtidigt eliminerade elbilsjätten Tesla radarsensorer från sina nya modeller i år, vilket väcker frågor om säkerheten och prestandan hos det avancerade förarassistentsystemet. Elon Musk har kallat ytterligare sensorer som lidar och radar för “kryckor” och fördubblar istället billigare kameror och artificiell intelligens för sitt körautomatiseringssystem.

Både Oculii och Tesla var dock överens om bristerna i traditionella radarer. “Traditionell radar är mycket låg upplösning och mycket bullriga,” sa Hong. Men högupplösta radar är en viktig backup för kameror och andra sensorer när de misslyckas, vilket ger “extra säkerhet”, tillade Hong.