Hur man skapar en egenföretagare lönestub

10 Oktober 2018 0 Von admin

Kontrollera dig själv innan du förstör dig själv: Hur man skapar en egenföretagande lönestub

Även om det är bra att vara egenföretagare av många anledningar, stöter du fortfarande på några problem när det gäller att bevisa din inkomst och hantera skatter.

I de fall då en organisation behöver bevis på din inkomst kan det vara väldigt praktiskt att ha en lönestubbe för egenföretagare. Det är inte för svårt att skaffa egna löner, och vi har sammanställt en kort guide för att hjälpa dig.

Skaffa en egenföretagare lönestub

Det är lätt att anta att få din egen lönestubbe kräver att du går igenom en byråkratisk byrå, lägger ner långa timmar på att skriva ner ekonomisk information och mer. Men som tur är är det faktiskt enkelt.

I många fall kräver banker, hyresgäster och kreditkortsföretag att du har ett fysiskt bevis på din inkomst. Så mycket som du vill dra ut din telefon och visa dem din betalningshistorik, kommer de inte att lösa sig förrän du har ett papper att ge dem.

Detta gäller också andra saker. När det gäller din egenföretagarskatt måste du fylla i saker som 1099 och W2. Det är inte alltid lätt att få dem, beroende på din bransch.

Pay Stub Generators

Det finns företag som tillåter dig skapa en betalstub mot en nominell avgift.

De flesta betalstubgeneratorer online är enkla och tar bara några minuter. Tusentals människor använder dessa tjänster, och de är bäst för dem som arbetar för sig själva och inte betalar ut pengar till anställda.

Ju fler anställda du arbetar under dig, desto mindre användbara är dessa onlinetjänster. Om du är en person som regelbundet betalar anställda kan vårt nästa alternativ passa bättre.

Lönestjänster

Medan du är tekniskt egenföretagare är det inte de som arbetar för dig. Om du måste ge lönecheckar till andra bör du överväga att använda en lönetjänst.

De vanligaste lönetjänsterna finns i bankerna som småföretag använder. Rådgör med din bank om deras alternativ för lönehantering. Tänk på att en mindre bank kanske inte har det alternativet tillgängligt.

Om så är fallet har du några fler alternativ.

Många bokförare och revisorer erbjuder alternativ för ditt företags lönebok, och de kan vara värdefulla alternativ om du redan använder deras tjänster. Men om inget av dessa alternativ verkar stämma, finns det privata företag som erbjuder samma tjänster.

Du kanske måste betala lite mer för privata löneföretag, eftersom de tar betalt av ditt antal anställda. Om du ändå använder en lönetjänst bör du låta dem skriva ut en lönekorg även om du är arbetsgivare.

Det tar bort behovet av att du använder en extra tjänst eller hittar andra sätt att skapa en bonified paystub för dig själv.

Behöver du hjälp på andra områden?

Att skapa en egenföretagare lönestubbe är en av många oförutsedda utmaningar som följer med att arbeta på egen hand.

När svårigheter dyker upp behöver du en plats att vända dig till för dina frågor. Om du har problem med skatter eller behöver tips med ditt företag har vi informationen åt dig.

Besök vår affärs- och finansavdelning för mer!