Microsoft förvärvar Australien-baserad videoredigeringsappstart Clipchamp för att ge skapare |  Tekniska nyheter

Microsoft förvärvar Australien-baserad videoredigeringsappstart Clipchamp för att ge skapare | Tekniska nyheter

9 September 2021 0 Von admin

Microsoft sa på tisdagen att det har förvärvat klippchamp, en Australien-baserad videoredigeringsappstart som används av över 17 miljoner registrerade användare över hela världen. Villkoren för affären avslöjades inte. Tillkännagivandet kommer bara två veckor efter att Adobe förvärvade den tekniska starten för videosamarbete Frame.io för $ 1,275 miljarder.

Fram till nyligen har videor gjorts av några proffs men det har förändrats. Med YouTube kan skaparna nu skapa sina egna videor, bygga upp sina varumärken och växa sina följare online. Clipchamps webbläsarplattform ger alla tillgång till professionella videoredigeringsverktyg och funktioner från enkel beskärning och storlek till specialeffekter som övergångar, rörelsestitlar och till och med grön skärm. Förvärvet kommer att hjälpa Microsoft att utöka sina produktivitetsprogramvara utöver bara företagsanvändare till småföretag och privatpersoner.

Clipchamp är en video-skapande och redigeringsupplevelse i webbläsaren som grundades 2013 av Alexander Dreiling, David Hewitt, Soeren Balko och Tobias Raub med ett uppdrag att ge alla möjlighet att berätta historier som är värda att dela. Clipchamp -teamet är dedikerat till att göra en videoapp som de personligen skulle älska och är stolta över att få använda världen också.

I en blogginlägg, Microsofts företagsdirektör för Office Media Group, Chris Pratley, sa: ”Clipchamps tekniska tillvägagångssätt är att kombinera enkelheten i en webbapp med möjligheten att bearbeta video med hjälp av datorns fulla datorkraft med grafikprocessorenhet (GPU) acceleration, något som tidigare var begränsat till traditionella videoapplikationer. ”

Clipchamp -tjänsterna är ännu inte tillgängliga via ett Microsoft -licensprogram, säger en talesperson för Microsoft i ett e -postmeddelande. “När vi kommer vidare genom integrationsplaneringen kommer vi att ha en process för att så småningom konvertera befintliga Clipchamp -användare/kunder till Microsofts prenumeranter”, säger talesmannen.

Den Brisbane, Australien-baserade Clipchamp har för närvarande 92 anställda, enligt sin LinkedIn-profilsida. Bland investerare ingår Ten13 och Tola Capital. Uppstarten rapporterade en exportökning på 140% i bildförhållandet 9:16, som fungerar med Facebooks Instagram Stories och TikTok. Clipchamp används också för skärminspelning och webbkamerainspelning.

I juli sa Clipchamp att det hade 17 miljoner registrerade användare, med adoption på över 390 000 företag, en ökning med 54% från år till år. På Clipchamp -webbplatsen står Deloitte, Google, Microsoft och Zendesk bland de företag som använder dess programvara. Före förvärvet har Clipchamp samlat in totalt 15,3 miljoner dollar i finansiering över 4 omgångar. Den senaste finansieringen höjdes den 11 februari 2020 från en serie A -omgång.