Microsoft förvärvar San Diego-baserade inlärningsmarknadens tekniska start TakeLessons |  Tekniska nyheter

Microsoft förvärvar San Diego-baserade inlärningsmarknadens tekniska start TakeLessons | Tekniska nyheter

13 September 2021 0 Von admin

Med bara nio månader in i 2021 har Microsoft förvärvat en totalt nio företag, vilket motsvarar ett förvärv per månad. Bland dem finns Nuance Communications som Microsoft förvärvade i april. Andra inkluderar Kinvolk, RiskIQ, CloudKnox, Peer5 och andra.

Nu fortsätter Microsoft sin spenderingsresa efter att det på fredagen meddelade att det har förvärvat Ta lektioner, en San Diego-baserad teknikstart och leverantör av en marknadsplats för att hitta online- och lokala instruktörer och ta online-klasser över ett brett spektrum av ämnen som sträcker sig från främmande språk, matematik och fotografering till musik, dans och skådespeleri. Villkoren för affären avslöjades inte.

Tillkännagivandet kommer bara en vecka efter att Microsoft förvärvade Clipchamp, en Australien-baserad videoredigeringsappstart som används av över 17 miljoner registrerade användare över hela världen. Clipchamp är en video-skapande och redigeringsupplevelse i webbläsaren som grundades 2013 av Alexander Dreiling, David Hewitt, Soeren Balko och Tobias Raub med ett uppdrag att ge alla möjlighet att berätta historier som är värda att dela.

I en påstående, TakeLessons sa, ”Vi är så glada att meddela att TakeLessons har förvärvats av Microsoft. Vi tror att detta kommer att ytterligare stödja TakeLessons uppdrag: att ge människor möjlighet att lära, ansluta, växa och leva mer meningsfulla liv genom utbildning. ”

TakeLessons grundades 2006 av Chris Waldron, Drew Davies, Jason Holderness och Steven Cox. Dess supportrar inkluderar Crosslink Capital, Moore Venture Partners, SoftTech VC och Triangle Peak Partners.

Microsoft sa att förvärvet kommer att göra det möjligt för företaget att ge människor möjlighet att hitta utbildningsinnehåll, och inte bara inom affärsområdet. Förvärvet kommer också att komplettera LinkedIn, den professionella nätverksplattformen som också specialiserat sig på att tillhandahålla innehåll om ledarskap, försäljning och andra affärsämnen.

“TakeLessons är en unik, pålitlig onlinemarknad som förbinder olika, kvalificerade och granskade instruktörer med studenter i alla åldrar som strävar efter sina mål”, säger en Microsoft -talesman i ett mejl. “Detta förvärv är ett svar på den växande efterfrågan på personliga hybridmöjligheter och utökar vårt produktutbud till TakeLessons -konsumenter, en ledande online -lärplattform.”

För närvarande kommer mer än 6% av Microsofts intäkter från LinkedIn. Plattformen genererar en betydande del av sina intäkter från premiumabonnemang som inkluderar tillgång till LinkedIn Learning, genom vilket prenumeranter kan slutföra onlinekurser.

”Med hjälp och grus av det exceptionella TakeLessons -teamet har hundratals miljoner människor från alla hörn av världen besökt TakeLessons och tagit många, många miljoner minuter lektioner – lära sig allt från STEM till persiska, gitarr till ridning, parkour , tennis, sång och ja, till och med att förstärka Excel -makron ”, skrev TakeLessons grundare och VD Steven Cox i ett inlägg på LinkedIn.

Corona -pandemin har gynnat onlineinlärning. Covid “accelererade marknaden för online -inlärningslösningar”, sa Coursera tidigare i år när det ansökte om att bli offentligt. Och antalet timmar som människor spenderade på LinkedIn Learning fördubblades från år till år under det fjärde kvartalet, sa Microsofts VD Satya Nadella till analytiker vid ett telefonkonferens i januari.