Nya Zeeland-baserade mjukvarutekniska start Litmaps säkrade en finansiering på 1 miljon dollar för att hjälpa forskare och ingenjörer att påskynda forskningsgenombrott |  Tekniska nyheter

Nya Zeeland-baserade mjukvarutekniska start Litmaps säkrade en finansiering på 1 miljon dollar för att hjälpa forskare och ingenjörer att påskynda forskningsgenombrott | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

På bara ett sekel har teknik och vetenskapliga upptäckter för alltid förändrat våra sätt att leva. Från penicillin till genomredigering till CRISPR, nu har miljarder människor runt om i världen tillgång till livsförlängande läkemedel och vacciner. Dessa genombrott kom dock inte så lätt. Även med den mängd information som nu finns tillgänglig på Internet blir det allt svårare för ingenjörer och forskare att få tillgång till litteratur och andra verk från välrenommerade universitet runt om i världen.

Stiga på Litmaps, en Wellington-baserad start av vetenskapsprogramvara som tillhandahåller ett innovativt forskningsverktyg för människor som inte är nöjda med status quo. Litmaps sparar ingenjörer och forskare tid genom att kombinera interaktiva citatkartor, moderna sökverktyg och regelbundna riktade uppdateringar för att skapa den bästa forskningsupplevelsen någonsin. Det kan visualisera ditt forskningsämne med allt från akademiska uppsatser, patent, förtryck och e-tryck. Litmaps gör tunga lyft så att forskare kan fokusera på vad de gör bäst, medan Litmaps håller dem uppdaterade med den senaste vetenskapliga litteraturen.

Idag har Litmaps säkrat $ 1M i fröfinansiering för att påskynda forskningsgenombrott-från medicin till beslutsfattande till rymdresor-med effektivare upptäckt av 200+ miljoner publicerade och peer-reviewed studier. Omgången leddes av Icehouse Ventures, med deltagande av Quidnet Ventures och andra investerare, inklusive Angel HQ, K1W1, Exponential Founders Fund och flera strategiska oberoende ängelinvesterare.

Litmaps kommer att använda den nya kapitalinfusionen för att påskynda internationellt antagande av sin forskningsplattform, vilket gör det möjligt för ämnesexperter som forskare och ingenjörer att upptäcka vetenskap snabbare. Litmaps forskningsplattform kombinerar interaktiva citatkartor, moderna sökverktyg och modeller av en forskares befintliga kunskap för att skapa en mer effektiv forskningsupptäckningsupplevelse för att påskynda vetenskapliga genombrott.

Grundades 2020 av Kyle Webster Ph.D. (VD), Axton Pitt (CTO) och Digl Dixon, Litmaps kombinerar citationskartor, sökverktyg och fokuserade uppdateringar för att skapa den bästa forskningsupplevelsen någonsin. Över 30 000 forskare världen över, från offentliga forskningsorganisationer till utvecklingsteam i vetenskapstunga företag, har redan använt Litmaps sedan lanseringen i november 2020. VD och medgrundare Dr. Kyle Webster säger att feedback från tidiga användare av plattformen visar att den redan tillhandahåller betydande värde som ett verktyg för att påskynda och informera forskning.

“Vi har precis skrapat på ytan”, säger Dr Webster, “Möjligheten för Litmaps är betydande och vi är glada över att gå in i nästa tillväxtfas. Litmaps förändrar hur experter kan förstå och navigera i vår kollektiva kunskap – som tidigare har förblivit fångad i system som utvecklats för decennier eller till och med århundraden sedan. Som ett resultat förbättrar vi användbarheten av de 200 miljoner publicerade och fackgranskade studierna för att påskynda all sorts befintlig forskning: från medicin till beslutsfattande till rymdresor.

”Investeringen kommer också att hjälpa oss att utveckla en version för FoU-företag som nollställer vertikaler som artificiell intelligens och bioteknik för att hjälpa FoU-team på företagsnivå att få snabbare produkter på marknaden snabbare. Möjligheterna med vår teknik kan skapa en avgörande fördel för företag, särskilt på lång sikt. ”
Leadinvesteraren Icehouse Ventures säger: ”Vi är glada över Litmaps potential att förändra hur forskning görs inom akademiska och kommersiella tillämpningar. Kyle och hans team har en djup förståelse för forskningslandskapet och unika perspektiv på hur man skapar värde. ”

Mark Bregman, grundare och general partner för Quidnet Ventures, säger: ”Med min ursprungliga fysikutbildning kan jag verkligen uppskatta det problem som Litmaps löser. Både den akademiska forskningens och den industriella FoU: s värld kommer att dra nytta av företagslösningen. ”

Axton Pitt, medgrundare och CTO för Litmaps, tillägger: ”Vi drivs för att förbättra upplevelsen av att upptäcka vetenskaplig litteratur. Det är en mycket spännande tid att bygga nya produkter i detta utrymme. Det finns nya möjligheter på grund av störande trender som upplösning av betalväggar för offentlig forskning och den snabba takten i forskningspublikationer som svarar på COVID-19. Den här avgörande industrin har fastnat i förankrade system under en lång tid, och vi är glada över att vara positionerade för att ge ett genombrott. ”