OpenSea bekräftar att en av dess anställda deltog i NFT insider trading system |  Tekniska nyheter

OpenSea bekräftar att en av dess anställda deltog i NFT insider trading system | Tekniska nyheter

16 September 2021 0 Von admin

Aktieinsiderhandel har pågått i årtionden. Nu flyttar samma olagliga praxis sin väg till NFT -världen. Tidigare idag använde en chef på NFT -plattformen OpenSea insiderkunskap för att köpa NFT -tillgångar i förväg, erkänner den 1,5 miljarder dollar tekniska starten idag.

Öppet hav bekräftade att en av de anställda på företaget använde insiderkunskap för att köpa NFT innan de presenterades på den digitala marknaden. OpenSea sa att det har infört policyer för att hindra sina anställda från att köpa eller sälja från samlingar eller skapare medan vi presenterar eller marknadsför dem på sin hemsida.

”I går fick vi veta att en av våra anställda köpte föremål som de visste skulle visas på vår förstasida innan de dök upp där offentligt. Detta är otroligt nedslående. Vi vill vara tydliga med att detta beteende inte representerar våra värderingar som ett team. Vi tar detta på största allvar och gör en omedelbar och grundlig granskning av denna händelse så att vi har full förståelse för de fakta och ytterligare åtgärder som vi måste ta, säger OpenSea i ett blogginlägg.

Medan OpenSea inte identifierade den anställde med namn, anklagades OpenSeas produktchef, Nate Chastain, på tisdagen av Twitter-användaren @ZuwuTV för att ha använt hemliga krypto-plånböcker för att främja försäljning på plattformen.

I ett Twitter -inlägg sa Zuwu:Hej @opensea varför ser det ut som @natechastain har några hemliga plånböcker som verkar köpa dina förstasidor sjunker innan de listas och sedan säljer dem kort efter förstasidan-hype-spiken för vinster och sedan tumlar dem tillbaka till hans huvudsakliga plånbok med sin punk på? ”

En kinesisk blockchain och krypto nyhetsplattform 8btc också spårade försäljningen påstås knytas till Chastain och hans framåtgående system och notera att en kollektiv vinst på 18.875 eter, eller cirka $ 67.000 till dagens pris.

Under tiden tillade OpenSea också att dess teammedlemmar också är förbjudna att använda konfidentiell information för att köpa eller sälja NFT, oavsett om de är tillgängliga på OpenSea -plattformen eller inte.

”För ett nytt, mer öppet internet som ger upphovsmän och samlare möjlighet, måste vi baka i förtroende och transparens i allt vi gör. Vi är fast beslutna att göra det rätta för våra användare och tjäna tillbaka förtroendet för det samhälle vi tjänar, säger företaget.