Politico sålde till det tyska förlaget Axel Springer för 1 miljard dollar |  Tekniska nyheter

Politico sålde till det tyska förlaget Axel Springer för 1 miljard dollar | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

Tyska utgivaren Axel Springer meddelade på torsdagen att man köper den digitala mediesajten Politico. De två företagen avslöjade inte det exakta priset på affären, men tidiga rapporter värderar det till cirka 1 miljard dollar. Virginia-baserade Politico är en digital mediesajt som grundades 2007 för att fokusera på politik med snabba internetrapporter i detaljerade detaljer.

I en meddelande, Sa Axel Springer: “Förlagskoncernen Axel Springer tecknade ett avtal om att förvärva POLITICO, inklusive resterande andel på 50 procent av sitt nuvarande joint venture POLITICO Europe, samt tekniknyhetswebbplatsen Protocol från Robert Allbritto.”

Förvärvet ökar förlagskoncernens portfölj i USA ytterligare, vilket ökar ägandet av Insider och Morning Brew. Axel Springer är den tyska publiceringsjätten bakom stora nyhetsmedier som Bild och Die Welt i landet. Det gick nyligen privat och fortsätter att investera i amerikanska digitala medieföretag.

Axel Springer och Politico var redan i ett joint venture -partnerskap sedan 2014, då Politico Europe lanserades, enligt ett pressmeddelande. Den nyhetssajten har varit lönsam sedan 2019, heter det i meddelandet.

Som en del av tillkännagivandet sa Axel Springer:

”POLITICO kommer att komplettera och stärka Axel Springers portfölj med en auktoritativ röst som erbjuder insynsperspektiv och analys av politik och politik i Washington DC, i USA och runt om i världen. Tillsammans med INSIDER och Morning Brew, som redan är en del av företagets portfölj, kommer Axel Springers nyhetsvarumärken i USA att ha en betydande räckvidd. ”

Springer tillade också: ”Under sin 15-åriga historia har POLITICO framstått som en av världens mest inflytelserika nyhetskällor och en av de främsta modellerna för framgångsrik mediainnovation under 2000-talet. Idag hjälper mer än 500 journalister på POLITICO och dess syskonpublikation Protocol, som lanserades 2020, att sätta agendan för de mest angelägna frågorna som dominerar det globala offentliga politiska landskapet. Med betydande intäkter från värdefulla prenumerationer och reklam från företag till företag har publiceringsmodellen gett stadig tillväxt och goda vinster och har en beprövad strategi för ytterligare robust expansion framåt. ”

Axel Springer var enligt uppgift i samtal om att köpa Politicos rival Axios tidigare i somras.

Politico grundare och utgivare Robert Allbritton kommer att fortsätta i den rollen för både Politico och syskon tech site Protocol, enligt utgåvan. Företagen sa att dess ledar- och redaktionella team vid Protocol och i USA och Europa i Politico skulle förbli och driva publikationerna oberoende av Axel Springers andra amerikanska varumärken.

Axel Springer grundades 1946 av journalisten Axel Springer och är ett tyskt digitalt förlag och det största i Europa. Företaget har många digitala nyhetsvarumärken, inklusive Bild, Die Welt och Fakt, och mer än 15 000 anställda. År 2015 genererade företaget totala intäkter på cirka 3,3 miljarder euro.