Spartan Radar samlar in 10 miljoner dollar för att främja autonom radarprogramvara och tillhandahåller nästa generations biomimetiska bilradarlösningar |  Tekniska nyheter

Spartan Radar samlar in 10 miljoner dollar för att främja autonom radarprogramvara och tillhandahåller nästa generations biomimetiska bilradarlösningar | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

I åratal säger autonoma fordonsindustriveteraner att bara ett flyg- och försvarsskunkworks-team framgångsrikt kan leverera bilradar med räckvidd, upplösning och realtidskantbehandling som är nödvändiga för att möjliggöra nivå 4-5 autonomi. Nu visar den här nya tekniska starten att de har fel.

Spartansk radar är en teknikstart i Silicon Valley och leverantör av nästa generations bilradarsystemlösningar. Med omfattande flyg- och försvarsradarhoppar hävdar teamet bakom Spartan Radar att de förstår hur radar passar in i sensorstacken.

Spartan Radar bygger nyskapande programvara som förbättrar radarprestanda för användning i autonoma fordon, vilket gör radar konkurrenskraftig med lidar, som traditionellt har använts av biltillverkare i självkörande fordonsapplikationer.

Spartans Biomimetic Radar ™ efterliknar mänskliga uppfattningsprocesser för ökat fokus och sammanhang; proprietära algoritmer påskyndar behandlingen dramatiskt och minskar radars historiska brister, inklusive lägre upplösning och falska detektioner. Företagets programvara är nästan helt hårdvaruagnostisk och kan distribueras på befintliga radarsystem, eventuellt även i bilar som redan är på väg som en systemuppdatering över luften.

Idag meddelade Spartan Radar att det tog in 10 miljoner dollar i en frörunda som leddes av Prime Movers Lab och 8VC. Ytterligare investerare inkluderar Mac VC, Alumni Ventures Group, Broom Ventures och Gaingels. Spartan Radar kommer att använda den nya finansieringen för att skala sitt tekniska team, bygga en fullskalig prototyp, genomföra fälttester.

Företaget kommer också att använda finansieringen för att positionera sig för att förvärva en större andel av mer än 32 miljarder dollar avancerade förarassistanssystem (ADAS) marknaden, som förväntas nå 142 miljarder dollar år 2027, enligt Precedence Research.

”Biomimetic Radar handlar inte om att se mer – det är att efterlikna biologisk uppfattning för att se vad som är viktigt. Överbrygga den grotta klyftan mellan den radar och kamerateknik du känner – och framtiden för automatiserade fordon, säger företaget på sin webbplats.

“Fordonsindustrins led till lägre automatiseringsnivåer gör radar mer attraktiv än lidar”, säger Spartan Radar grundare och VD Nathan Mintz. ”Samtidigt som lidar visar många initiala löften lyckas lidar inte leva upp till all hype, men behovet av högupplösta system har inte försvunnit. Processorkraften finns äntligen för att använda avancerade algoritmer som superupplösning i realtid för att göra radar till ett mycket bättre alternativ för biltillverkare. ”

Spartan grundades 2020 av Mintz, Chief Revenue Officer Blake Gasca, Dr. Theagenis Abatzoglou, Dr. Joe Zhou och Chief Technology Officer Tyler Rather.

“Det som utmärker Spartan är dess djupa tekniska team av branschexperter”, säger Suzanne Fletcher, General Partner på Prime Movers Lab, som investerade i Mintz tidigare företag Epirus. ”Det finns bara några få VD där ute som kan bygga två startups som omdefinierar sina branscher, och vi tror att Nathan är en av grundarna. Det spartanska teamets djupa erfarenhet av militär radar hjälper dem att skapa avancerade förbättringar av autonoma fordonsapplikationer. ”

“Du kan ta en befintlig radar och kombinera den med Spartans programvara för att göra hårdvaran mycket mer värdefull”, säger 8VC Partner Alex Moore. “Radar är mer ekonomiskt attraktiv än Lidar på kort sikt, eftersom radar är billigare och mer robust än lidar i dåligt väder.”