TikTok -ägaren ByteDance förvärvar VR -teknikstart Pico för att expandera till virtual reality och spel |  Tekniska nyheter

TikTok -ägaren ByteDance förvärvar VR -teknikstart Pico för att expandera till virtual reality och spel | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

Med sin popularitet och framgång i korta videoklipp gör TikToks moderbolag ByteDance sitt första steg mot virtual reality (VR) med förvärvet av en San Francisco-baserad teknikstart Pico Interactive som det ser ut att expandera till spel.

Peking, Kina-baserade ByteDance meddelade idag att det har förvärvat Pico för att expandera till virtual reality-utrymme. Det totala beloppet för transaktionen avslöjades inte men sade i ett uttalande att Picos ”omfattande program- och hårdvaruteknik, såväl som teamets talang och djupa expertis, kommer att stödja både vårt inträde i VR-utrymmet och långsiktiga investeringar på detta framväxande område. ”

Pico grundades 2015 av Henry Zhou och är den tredje största tillverkaren av virtuella verklighetsheadset globalt under första kvartalet 2021, med leveranser som växer 44,7% jämfört med föregående år, enligt IDC. Företaget har vuxit till över 300 teammedlemmar inklusive produktdesign, FoU, mjukvaruutveckling, QA och affärsutveckling.

Med kontor i USA och Kina fokuserar Pico på att utveckla innovativa lösningar för VR -teknik, särskilt FoU -hårdvara och mjukvara, FoU -applikationsutveckling och industriell design.

Detta är det andra stora förvärvet för ByteDance. I mars förvärvade ByteDance en stor mobil spelstudio som heter Moonton för en rapport på 4 miljarder dollar. I en kommentar om detta förvärv sa ByteDance -talesman: “Vi är optimistiska inför VR: s framtid och dess anpassning till vårt uppdrag.”

Detta förvärv kan också ställa ByteDance mot Facebooks Oculus VR -division. ByteDance är inte det enda företaget som hoppar in i VR -utrymmet. Förra året köpte Apple NextVR, en annan virtual reality -start, vilket väckte spekulationer om att iPhone -jätten skulle kunna arbeta med sina egna VR -headset.