Walmart lanserar en autonom leverans av fordon med Ford och självkörande start Argo AI |  Tekniska nyheter

Walmart lanserar en autonom leverans av fordon med Ford och självkörande start Argo AI | Tekniska nyheter

15 September 2021 0 Von admin

När marknaden för självkörande leveransservice värms upp, Walmart, Ford och Argo AI tillkännagav idag att de samarbetar för att lansera en autonom fordonsleverans i Miami, Austin och Washington, DC Som en del av piloten kommer leveransservice för sista milen att använda Ford självkörande testfordon utrustade med Argo AI Self- Driving System för att leverera Walmart -beställningar till kunder.

I en påstående, sade företagen att multi-city-tjänsten kommer att tillåta Walmart-kunder att beställa dagligvaror och andra populära artiklar för autonom leverans till sina hem. Initial integrationstest förväntas börja senare i år.

Åtgärden är en del av Walmarts strävan att ta sig an Amazon, e-handeln som har erbjudit samma dag leverans till miljontals kunder i olika delar av landet.

Som en del av projektet kommer Argos molnbaserade system att integreras med Walmarts beställningsplattform online för att dirigera order och schemalägga paketleveranser. Fords självkörande testfordon med Argos självkörningssystem levererar sedan beställningarna till kunderna.

“Vi är glada över att utöka våra autonoma leveransinsatser på tre nya marknader tillsammans med Argo och Ford”, säger Tom Ward, senior vice president för lastmile-leverans, Walmart US. “Detta samarbete kommer att främja vårt uppdrag att få produkter hem till våra kunder med oöverträffad hastighet och lätthet, och i sin tur kommer att fortsätta bana väg för autonom leverans. ”

Detta är inte det första självkörande leveransprojektet Walmart har deltagit i. Walmart hade tidigare samarbetat med General Motors Cruise om en självkörande leveranspilot och med självkörande fordonsstart Gatik och Nuro för att utforska leverans genom autonoma fordon.

“Vårt fokus på testning och utveckling av självkörande teknik som fungerar i tätorter där kundernas efterfrågan är hög kommer verkligen till liv med detta samarbete”, säger Bryan Salesky, grundare och VD, Argo AI. “I samarbete med Walmart och Ford på tre marknader visar vi potentialen för autonoma fordonstjänster i stor skala.”

Samarbetet samlar en självkörande teknologileverantör med en biltillverkare som kan integrera den tekniken med fordon i stor skala, plus världens största återförsäljare. Denna kombination bygger på Walmarts ledarskap när det gäller att anta ny teknik för att möta växande konsumenters förväntningar och förbättra leveransprocessen på sista milen. Tjänsten med flera städer gör det möjligt för Walmart-kunder att beställa matvaror och andra populära artiklar online för autonom dörr-till-dörr-leverans direkt till kundernas hem.

Den kommersiella tjänsten kommer att vara tillgänglig för Walmart -kunder inom definierade serviceområden på de tre marknaderna och kommer att expandera över tiden, med inledande integrationstest som beräknas börja senare i år. Eftersom konsumenternas förväntningar fortsätter att övergå till leverans nästa dag eller samma dag-särskilt i stadskärnan där det finns en högre koncentration av leveranser-kommer detta samarbete att driva viktiga lärdomar om hur autonom teknik kan förbättra kundupplevelser, samtidigt som logistik och optimering optimeras. operationer.

“Argo och Ford förbereder sig aggressivt på storskaliga autonoma fordonsoperationer över ett brett fotavtryck från amerikanska städer”, säger Scott Griffith, VD, Ford Autonomous Vehicles & Mobility Businesses. ”Att para ihop Walmarts ledarskap inom detaljhandel och e-handel med Argo och Fords självkörande verksamhet i dessa flera städer markerar ett betydande steg mot en skalning av en leverans av kommersiella varor som i slutändan ger förstklassiga affärseffektiviteter och möjliggör en bra konsumentupplevelse. ”

Argos molnbaserade infrastruktur, som är utformad för att fungera sömlöst och effektivt med partners affärsverksamhet, kommer att integreras med Walmarts onlinebeställningsplattform för att dirigera order och schemalägga paketleveranser till kundernas hem.

Förutom att testa självkörande teknik i Pittsburgh, Detroit och Palo Alto, Kalifornien, har Argo och Ford varit verksamma i Miami och Washington, DC, sedan 2018 och i Austin sedan 2019, för att bygga autonoma tur-hyllnings- och leveranstjänster och etablera nödvändiga fastighetsavtryck och kommersiella flottahanteringsmöjligheter, inklusive tankning, service och rengöring av självkörande fordon, för att stödja kunden och hålla flottorna igång. Walmart testade tidigare med Ford i Miami 2018.

Grundades 2016 av Bryan Salesky och Peter Rander, Pittsburgh, Pennsylvania-baserade Argo AI, är en autonom plattform för fordonsteknik som utvecklar självkörande teknik i samarbete med ledande biltillverkare, inklusive Ford Motor Company och Volkswagen Group. Starten sysselsätter för närvarande mer än 1 400 personer i stora amerikanska städer.