Xiaomi förvärvade autonom körteknisk start Deepmotion för 77,4 miljoner dollar för att komma in på EV -marknaden |  Tekniska nyheter

Xiaomi förvärvade autonom körteknisk start Deepmotion för 77,4 miljoner dollar för att komma in på EV -marknaden | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

Xiaomi sade onsdag att det hade förvärvat den autonoma körtekniska start Deepmotion för cirka 77,37 miljoner dollar eftersom det syftar till att expandera till den trånga elbilsmarknaden. Xiaomi sa att förvärvet kommer att “stärka den tekniska konkurrenskraften” för dess framväxande elfordonsverksamhet och flytta företaget bortom smartphone -verksamheten.

Företaget tillkännagav meddelandet efter att ha rapporterat finansiella resultat för det andra kvartalet, där intäkterna ökade med 64% från föregående år till 87,8 miljarder yuan (13,5 miljarder dollar). Xiaomi sa att totala intäkter och justerat nettoresultat nådde rekordhöga nivåer under kvartalet, Bloomberg rapporterad.

Förvärvet av fyraåriga Deepmotion, som utvecklar mjukvara för förarassistans, kan hjälpa till att ge autonoma körfunktioner till framtida Xiaomi-elbilar, en funktion som utvecklas av många biltillverkare för nästa generations elbilar.

Xiaomis president Wang Xiang sade på onsdagen att köpet är avsett att hjälpa Xiaomi att utveckla nivå 4 självkörande teknik, som möjliggör full autonom körning. “Genom detta förvärv hoppas vi kunna förkorta tiden för marknaden för vår produkt”, sa Wang till reportrar efter att ha publicerat resultat. “Vi vill påskynda vår autonoma kör -FoU.”

Xiaomi tillkännagav först i mars planerna på att starta elfordonsverksamheten. Företaget sa då att det planerade att investera 10 miljarder dollar under de kommande tio åren.

Xiaomis elektriska och autonoma fordonsambitioner kommer att ställa företaget mot Kinas andra elfordonsjättar som Baidu och till och med Huawei, liksom biltillverkare inklusive Tesla, Xpeng och Nio.

Innan förvärvet av Deepmotion har Xiaomi också tittat på att investera i Black Sesame Technologies, en teknisk start som utvecklar artificiell intelligenschips och system för bilar.