3 kreativa sätt att få skrivinspiration

6 April 2020 0 Von admin

3 kreativa sätt att få skrivinspiration

Poeten Edith Sitwell skulle ligga i en öppen kista innan hon började skriva varje dag. Vi hittar ofta vår skrivinspiration på de mest osannolika ställena.

Varje författare, hur stor som helst, behöver inspiration, och du kan inte bara sitta och vänta på det. Det är en oumbärlig del av skrivprocessen, och du måste hitta det som fungerar för dig.

Läs vidare för att få några idéer om var du kan hitta din inspiration.

1. Läs regelbundet och med avsikt

Detta kan tyckas självklart, men alla stora författare måste läsa. Men det räcker inte med att ”bara läsa”. För att få ut det mesta av din läsning, läs med avsikt och ta dig tid att analysera skriften. Var uppmärksam på hur författaren skriver, grammatiken, hur de utvecklar sina karaktärer och till och med deras grammatik och skiljetecken.

Om du skriver en bok, ta dig tid att observera omslaget för att få bokomslag design inspirationer för din egen roman. Läs författarens biografi, eller fördjupa dig i något konstverk som kan finnas i boken, oavsett om det är fotografi eller anime -teckningar.

Läs vad du älskar, men försök också läsa utanför din komfortzon. Om du är en skönlitterär läsare, försök läsa någon facklitteratur eller en serietidning för en förändring. Det är när du provar nya saker och upplever något annorlunda som du ofta får dina bästa idéer.

2. Ge dig tid att utforska kreativa butiker som inte fungerar

Precis som alla delar av vår kropp måste våra kreativa sinnen och fantasi utövas. Ofta det bästa skrivinspiration kommer från att låta oss vara fria att skapa bortom vårt vanliga arbete.

Vad som än hjälper dig att dagdrömma och dra in i ditt medvetslösa, gör det. För många författare är ett fantastiskt utlopp att skriva i en dagstidning eller att skriva om sina drömmar när de vaknar.

Att ge ditt sinne näring behöver inte komma i form av att skriva. Du kan prova andra kreativa strävanden som att måla, laga mat, arbeta med textilier eller klotter. Allt som får din hjärna att vända är den perfekta aktiviteten för att ge din fantasi ett uppsving.

3. Försök avlyssna

Många stora författare har fått sina bästa idéer genom att sitta och lyssna på främlingar.

Så nästa gång du sitter på ett tåg, smuttar på en latte i ditt lokala kafé eller sitter på en parkbänk, gör lite tjuvlyssning. Du får en inblick i andras liv, höra om utmaningarna de står inför och upptäcka nya synpunkter.

Att lyssna på andras samtal kan också hjälpa författare med att utveckla dialog som låter realistisk och rå.

Om avlyssning gör dig obekväm, var bara medveten om att respektera människors gränser. När ett par börjar tala med tysta röster, ta det som en ledtråd att de pratar om något personligt i naturen och inte vill bli hörda. Respektera det.

Hitta din källa till skrivinspiration

Att skriva inspiration finns runt omkring oss, men du måste gå ut och leta efter det. Vi hoppas att du kan hitta lite inspiration genom att använda dessa tips.

Lämna oss en kommentar om du har något som alltid fungerar för dig som kan hjälpa andra författare på deras resa.