Är spelarna nästa kreativa våg? Varför videospel ökar dina skrivfärdigheter

22 April 2019 0 Von admin

Är spelarna nästa kreativa våg? Varför videospel ökar dina skrivkunskaper

Mer än 150 miljoner amerikaner spela tv-spel. Med sådana nummer är du i gott sällskap om spel är ditt hobbyval. Men tänk om det kan vara mer än så?

Som annonsmaterial letar vi alltid efter nya sätt att hjälpa oss skriva så idag ska vi lägga spel under mikroskopet.

Så här kan videospel hjälpa dig att bli en bättre författare.

Videospel gör dig klichékunnig

Klichéer är banan för alla bra författare. Att undvika dem är nyckeln när man skapar övertygande berättelser med originella handlingar och karaktärer. Så du kommer att bli glad att lära dig att videospel gör dig klyschkunnig.

Videospel, som vilken genre som helst, har sin rättvisa andel av överanvända klyschor. Att spela ett spel som använder dem hårt är ett av de snabbaste sätten att bli omotiverad och uttråkad. Men den känslan, den känslan av det välbekanta, kan vapenas när det gäller ditt skrivande.

Klichéer är så vanliga eftersom de är bekanta och enkla. Det bästa sättet att undvika överdrivna troper är att lära sig vad de är i första hand. Spel hjälper dig med det eftersom många av de troper som finns i spel också finns i skönlitteratur. Så när du spelar, även om det är ett dåligt spel, lär du dig vad du inte ska göra.

Videospel lär dig att visa inte berätta

“Visa inte berätta” är ett skrivande ordspråk av en anledning. Det uppmuntrar dina läsare att bli aktiva deltagare i din berättelse och ökar publikintryck. Videospel råkar bara vara det perfekta verktyget för att lära din författarhjärna att visa snarare än att berätta.

Om du någonsin har spelat ett spel med en motbjudande voice-over som förklarar varje minut av berättelsen, vet du hur frustrerande det kan bli att bli handhållen genom en berättelse. Bra spel gör inte detta. Bra videospel uppmuntrar till utforskning, oavsett om det handlar om en miljö eller en berättelse.

Den uppmuntran är något du kan ta bort som författare. I stället för att “berätta” för publiken om ett faktum eller en känsla, “visa” dem genom en stämningsfull beskrivning eller handling.

Videospel hjälper dig att varva ner konstruktivt

Den tid vi lägger på att inte skriva är lika viktig som den tid vi spenderar penna mot papper (eller fingrar på tangentbordet). Som man säger: man kan inte hälla från en tom kopp.

Spel är inte bara ett sätt att varva ner, det är ett sätt att göra det konstruktivt. Detta beror på att spel är avsedda att utmana och belöna dig. Det senare, bokstavligen.

Spel förstärker dopaminen tillgängliga i hjärnans belöningsvägar. Denna ökning leder till mer motivation, mer viljestyrka och en bra känsla att starta. Det är en av anledningarna till att spel kan vara så beroendeframkallande. Men används för gott, kan detta lyft vara en välsignelse för ditt skrivande.

Så nästa gång du kliver av från ditt senaste projekt, välj några Diablo 3 bygger eller ett spel minesvepare. Det fungerade för JK Rowling.

Spel är effektivt för kreativa

Som kreativa är spel inte en oseriös hobby, de kan hjälpa oss att uppnå våra mål som författare. Oavsett om du undviker klyschor, varva ner konstruktivt eller lära dig att visa att inte berätta, kan spel hjälpa dig att skriva mer effektiva och engagerande berättelser.

Vill du öka ditt skrivspel? Här är fem obestridliga fördelar med att anlita en virtuell skrivlärare.