Använd modern HR -kommunikation för att komma igenom kraftuttagskrisen 2020

Använd modern HR -kommunikation för att komma igenom kraftuttagskrisen 2020

6 September 2021 0 Von admin

Av Michelle Sedlacek, Director of People på GuideSpark

Efter att ha hanterat upprättandet av kriskommunikation, ny arbetsplatssäkerhet och avlägsna arbetspolicyer, upplever HR -team nu nästa pandemiska affärspåverkan: en PTO -kris. HR måste utnyttja teknik för att utforma kreativ kommunikation som engagerar anställda med nya kraftuttagspolicyer eller fördelarna med att ta ledigt.

Det här året har varit fullt av oväntade händelser och massiva förändringar som inte bara har påverkat våra dagliga personliga liv, utan också hur vi närmar oss våra yrkesliv, inklusive balans mellan arbete och privatliv. Redan ett känsligt ämne för både arbetsgivare och anställda har betald ledighet (PTO) blivit ännu svårare under denna pandemitid. Anställda har blivit mycket mindre benägna att använda semestertid medan gränserna är stängda och många arbetar hemifrån, vilket innebär att HR -team nu tvingas tänka om sin policy och processer för att passa deras anställdas nya normala. Oavsett om de erbjuder traditionell uppsamlad ledighet eller ett flexibelt ledigt program, kan organisationer se en stor negativ inverkan om anställda inte använder sin ledighet på ett spritt sätt helst före årets slut.

Skälen för att undvika ledighet kan variera beroende på den anställdes situation. de kan helt enkelt spara sin kraftuttag för när resebegränsningarna minskar, eller om ditt företag har sett negativa affärseffekter på grund av pandemin kan det också vara en reaktion och en impuls att hålla företaget igång så bra som möjligt – eller även som ett sätt att stödja sin egen anställningstrygghet. Oavsett resonemang har anställda som undviker ledighet potentiellt allvarliga konsekvenser. Utan att fokusera på dina anställdas psykiska hälsa och välbefinnande öppnar du dörren för allvarlig professionell utbrändhet, vilket leder till minskad behållning av talanger och minskad produktivitet. Och om anställda är vana vid en “använd-det-eller-förlora-det” -policy kan du sluta med att en betydande del av din arbetskraft begär ledighet under samma få sista veckor på året.

Politik kring PTO, särskilt mer moderna Flex Time Off -program, har utformats med begränsning av företagens ekonomiska förlust i åtanke och som en konkurrenskraftig rekryteringsstrategi, men idag måste HR -ledare seriöst överväga den utbyggnad av utbrändhet som vår personal upplever som del av pandemin – och gå före med strategisk planering och effektiv kommunikation. Använd dessa bästa metoder för kommunikation och teknik för att minska den nuvarande kraftuttagskrisen:

  1. Nå aktivt ut till chefer
    Det bästa sättet att försäkra medarbetarna om att ledighet är en normal, aktiv del av företagets kultur är att ge cheferna de resurser de behöver för att ha rätt samtal med sitt team. Lämna inte dina chefer i mörkret med ändringar av kraftuttagspolicy. Använd samarbetsprodukter för att skapa löpande kommunikation till dina medarbetare med information om inte bara företagets PTO -policy utan också utbildningsinsatser om prestanda och hälsofördelar med att ta ledigt. På samma princip, automatisera kommunikationspåminnelser för att uppmuntra chefer att ta ledigt själva, så att de kan föregå med gott exempel och med säkerhet uppmuntra sitt team att delta också (även om det är för en staycation).
  2. Orkestrera riktad, personlig kommunikation
    PTO -policyer påverkar inte alla anställda på samma sätt. Använd kort, tydlig kommunikation som är skräddarsydd för specifika medarbetargrupper och som passar deras unika omständigheter-till exempel erkänna olika policyer för undantagna anställda mot icke-undantagna, eller kontraktsanställda med en annan uppsättning begränsningar. Kommunikation bör vara utformad för att bäst stödja den förändring de följer, så börja strategisera dina meddelanden med din publik i framkant. Din anställda befolkning är spridd och distansarbete förstärker bara känslan av isolering eller frånkoppling. Anpassa dina kommunikationskanaler, till exempel intranätplatser, mobilappar och chattverktyg, till din publik och fundera på de bästa sätten att nå dem där de redan är. Arbetslösa arbetare, till exempel, kan bäst nås via sms, medan fabriksarbetare kanske föredrar att skanna en QR -kod på en affisch, och anställda som arbetar hemifrån kan vara mer vana vid e -post.
  3. Leverera en engagerande kommunikationsupplevelse
    Världen är full av distraktion, och vår nya avlägsna arbetsmiljö har bara gjort det värre. Våra anställda är vana vid snabbt, spännande, konsumentmässigt innehåll i alla aspekter av deras onlineliv-inklusive nu på jobbet. För att engagera anställda och bryta igenom bullret måste HR -team börja ta ett marknadsföringssätt för kommunikation. Börja med att bygga ut spännande innehållsupplevelser av olika tillgångar – videor, infografik, utskrivbara PDF -filer, ljudfiler, bilder. När du skapar din serie med PTO-policykommunikation är det särskilt viktigt att överväga hur du gör dina nyckelmeddelanden så lättsmält och tydliga som möjligt. Och glöm inte att engagerande kommunikationsupplevelser inte är en enkelriktad gata. Se till att mäta medarbetarnas känslor längs vägen och samla feedback om informationen du delar. Förstår de förändringarna du gör? Har de frågor om sin unika situation? Vill de ha mer detaljerad information om ditt kraftuttagsprogram? HR -ledare bör överväga att använda teknik som utnyttjar människors analys för att bättre förstå hur de engagerar och konsumerar information, så att de bättre kan anpassa programmet längs vägen.

Framöver bör HR -ledare överväga hur man uppdaterar och skalar ett PTO -program som är tillräckligt flexibelt för att ta hänsyn till stora hinder, som de vi har sett 2020. Använda personalledare som dina främsta resurser, se till att din personal är bekväm att använda PTO -policy du implementerar, med en sund arbetskultur kring att ta ledigt och prioritera psykisk hälsa, och använd viktig kommunikation för att hålla dem informerade och uppdaterade under vägen.