Gör det själv: 10 tips för framgångsrika självutgivna böcker

26 Februar 2019 0 Von admin

Gör det själv: 10 tips för framgångsrika självutgivna böcker

Har du drömmar om att skriva nästa, stora amerikanska roman? Är publicering av en bok en av de saker du längtar efter att stryka från din hinklista?

Även om det krävs både talang och disciplin för att skriva en bok, krävs det en kombination av planering och strategisering för att omvandla från skrivande till publicering.

Låt oss ta en titt på de bästa tipsen för självutgivna böcker.

1. Begå och schemalägg processen

Om du “väntar” på att hitta motivationen för att avsluta boken kommer du att vänta år … och år … och år. Istället för att hoppas på att vag motivation ska komma måste du fokusera på disciplin och engagemang.

Trots allt blockerar framgångsrika författare tid för sitt skrivande och publicering eftersom det är en jobb. Om du behandlar det som sådant kommer du att respektera det arbete du behöver göra.

Behåll en produktiv arbetsyta. Spåra dina framsteg och mål. Undvik (så mycket som möjligt) redigering när du går, eftersom det tenderar att bara sakta ner dig.

2. Avgör om självpublicering är lämplig

För vissa författare är detta inte den bästa handlingssättet. Du måste identifiera dina mål när du väljer mellan traditionell eller självpublicering.

Med självpublicering styr du de flesta av de variabler som kommer till försäljning av din bok. Denna kontroll innebär att du väljer pris, omslag och publiceringsdatum. Därmed är möjligheterna att tjäna obegränsade.

Det finns dock nackdelar med detta tillvägagångssätt. Du är ensam ansvarig för redigering, marknadsföring och försäljning av din bok. Utan en traditionell utgivare har du inte tillgång till proffs som kommer att lansera boken i mainstream för dig.

3. Betala för professionell redigering

Visst, din mamma kan vara ditt största fan. Men om hon inte har ett fast grepp om nyanser av syntax, språk och karaktärsutveckling kommer dina läsare inte att bli imponerade.

Professionell redigering går inte att förhandla om. Du behöver en opartisk expert som kan polera ditt skrivande där det behöver vara.

Naturligtvis finns det olika typer av redaktörer. Manuskript redigerar översikt över flödet i din berättelse, som inkluderar din handling och din berättande röst. Copyediting, å andra sidan, fokuserar på tekniska frågor som stavning och grammatik.

4. Ta ditt bokomslag på allvar

I motsats till det kända ordspråket, många människor do bedöma böcker efter omslag. Därför är din omslagsdesign ett viktigt marknadsföringsverktyg för läsare.

Du vill ha en design som är estetiskt tilltalande- den ska balansera både typografi och bild. Omslaget bör också avslöja bokens genre, eftersom detta troligtvis kommer att tilltala din måldemografi.

Detta är inte ett område för DIY (om du inte är en grafisk designer). Du bör avsätta mellan $ 500-$ 1500 för ditt omslag.

5. Behåll branschformateringen

Oavsett hur kreativ du är, lönar det sig att följa standardformlerna. Detta innebär att inkludera en introduktion, framåt, upphovsrättssida med ansvarsfriskrivning och ISBN och bekräftelser.

6. Undersök din marknad

Du bör känna tävlingen lika bra som du kan ditt eget skrivande. Varför? För med självpublicering är du på kroken för marknadsföring och positionering av din bok till läsare.

Det betyder att du måste veta vad dina läsare är för närvarande, ja, läsning! Ännu bättre, hur är din bok annorlunda från vad som redan finns där ute?

Bekanta dig med din genre. Läs de bästsäljande författarna och lär dig deras formler. Tanken är inte att replikera- det är att göra det bättre.

7. Skriv en oemotståndlig beskrivning

Med över 1 miljon självutgivna böcker på marknaden måste du dra nytta av alla möjligheter du kan hitta för att sticka ut från konkurrenterna.

En oemotståndlig beskrivning är avgörande. Detta är kroken, och det är texten som ofta representerar den avgörande faktorn om huruvida en läsare väljer att köpa din bok framför någon annans eller inte.

Osäker på var du ska börja? Engagera dig i din forskning! Läs de översta dussin bokbeskrivningarna i din genre och bedöm om det finns några mönster.

8. Var realistisk med dina mål

Naturligtvis vill du ge ut din bok och gå i pension på en tropisk ö med tillstånd av de extravaganta royaltiesna. Tyvärr är det inte alltid så.

Publicering fortsätter att vara en mycket konkurrenskraftig bransch. Om detta är första gången på marknaden, var realistisk och försiktig. Du får inte börja sälja tusentals exemplar direkt.

9. Omfamna sociala medier

Läsarna vill inte bara läsa en viss författare. De vill veta personligheten bakom författaren. Med andra ord vill de veta vem du är och vad du står för.

Sociala medier ger den enklaste plattformen för att interagera med din publik. Från att skriva artiklar på LinkedIn till att skapa vackra pins på Pinterest, erbjuder sociala medier en ovärderlig tratt för marknadsföring (klicka för mer info).

10. Gör det igen!

Tog du bort den bucket list -artikeln? Är ditt namn tryckt? Ett stort grattis är verkligen på sin plats!

De flesta författare håller dock med om denna känsla: sluta inte vid den första boken! Som med de flesta konstformer kan författare ofta bli bättre med tid, övning och uthållighet. Det betyder att du kan se fram emot att skriva bättre böcker i framtiden.

Dessutom kan marknadsföring vara mycket enklare när du redan har byggt upp en betydande följd. Läsarna tenderar att följa och stödja sina favoritförfattare. Om din första bok blev en succé, fortsätt ge läsarna mer av det de älskar!

Slutliga tankar om självutgivna böcker

Egenpublicerade böcker fortsätter att dominera branschen, och av en god anledning. De gynnar både författaren och läsaren med sin bekvämlighet och utbredd tillgänglighet.

Vill du lära dig mer om att marknadsföra din nya bok? Kolla in dessa experttips idag!