Hur du uppdaterar din långsiktiga plan för en digital arbetsmiljö

Hur du uppdaterar din långsiktiga plan för en digital arbetsmiljö

6 September 2021 0 Von admin

Av: Rachel Heisterkamp

Övergången till distansarbete mot bakgrund av COVID-19-pandemin ansågs vara en kortsiktig och kortlivad aktivitet-men den extra tid vi har tillbringat i denna värld av säkerhetsåtgärder och karantän har också visat oss att arbeta digitalt har sina fördelar. För de flesta, fjärr- eller hybridarbetsmodeller är inte alls negativa för produktiviteten – en ny analys från McKinsey fann att mer än20% av arbetskraftenkunde arbeta på distans tre till fem dagar i veckan lika effektivt som från ett kontor. Och med fler och fler arbetsgivare som tar sig an den här trenden, är det dags att tänka om och omvärdera hur vi stöder detta nya digitala arbetssätt. Det bästa sättet att förbli smidig och anpassningsbar-för anställda till C-sviten-är genom en stark intern kommunikations- och arbetsplatsstrategi.

Att skapa en inlärningskultur, prioritera meddelandet till personliga chefer och utveckla den digitala arbetsupplevelsen är alla viktiga steg när vi går mer in i det okända.

1. Prioritera omskolning, inte kompetens

Före den plötsliga vändningen av COVID-19 fanns mer traditionella arbetarkarriärstrategier på plats-fokuserade på stege klättring och flytta din karriär i en linjär, uppåtgående väg. Men om vi har lärt oss något sedan mars 2020 är det att anpassningsförmåga ofta har mer värde än någon färdighet. När en hel organisation behöver svänga baserat på marknaden (eller den stora omvälvningen av en global pandemi), sipprar det skiftet ner till de individer som håller ditt företag igång.

Att skapa och definiera en inlärningskultur-snarare än att bara fokusera på utjämning av din personal-hjälper till att centrera utbildningen som ett pågående beteende, snarare än en engångsåtgärd. Och stödja det tillväxtinställningen med rätt innehåll – engagerande, kortformad och on-demand – kan vara det enkla steget framåt din organisation behöver för att omplacera sig som en progressiv företagskultur. När anställda förstår hela omfattningen av karriärutveckling, nya certifieringar eller sidoalternativ som finns, är det mer troligt att de investerar tillbaka i verksamheten när deras yrkeskunskaper mognar.

2. Utrusta chefer med en kommunikationsstrategi

Personalchefer är den första kommunikationslinjen för hela ditt företag -alla viktiga uppdateringar, nyheter eller ändringar filtreras ofta in genom 1: 1-möten, antingen som en temperaturkontroll eller en snabb uppföljning för feedback. Och nu, i en hybrid eller avlägsen miljö, måste cheferna vara mer eftertänksamma om hur, vad och när de kommer i kontakt med sitt team. Lägg till, tänk på de anställda som blir förstagångschefer efter en kampanj under det senaste året-hur kommer de att hantera dessa nya ansvarsområden, och vilket stöd kommer de att behöva från personalteamet eller det verkställande ledarskapet?

När din verksamhet, arbetsplats och medarbetares erfarenhet fortsätter att förändras i denna digitala miljö, är det viktigt att dina medarbetare är synkroniserade med din interna kommunikationsstrategi. När du har ett viktigt budskap att överföra kan du överväga att bygga en playbook för människor som är full av unika teammeddelanden.

Exempel att inkludera i spelboken är: En uppföljande e-postmall för att säkerställa att företagsuppdateringar förstås, en konversationsguide kring förändringens effekt på individer och tips för empatiska, känsliga svar på oroliga direktrapporter. Att tillhandahålla dessa resurser till dina medarbetare vid deras ögonblick kommer att gynna organisationens kultur och kvarhållande.

3. Utveckla din digitala arbetsplats

Din organisation, precis som de flesta när pandemin drabbade, gick sannolikt igenom en snabb digital transformation för att hålla anställda säkra och arbeta på distans. Nu när nattpasset är under vårt kollektiva bälte är det dags att börja tänka på det långsiktiga digitala arbetsplatsstrategier ditt företag vill adoptera och lansera. När du tänker på formatet och tillvägagångssättet för din interna kommunikation och struktur, överväga det nya sammanhanget för din medarbetares upplevelse: fler e -postmeddelanden och digitala meddelanden än någonsin tidigare, flera virtuella möten varje dag och en hel uppsättning nya (eller nyutökade) plattformar och verktyg för att få molnbaserat arbete gjort.

Enkelt uttryckt, det här är det mest digitala ljud dina anställda någonsin har upplevt, så tänker i termer av Att översätta personliga arbetsupplevelser till ett digitalt utrymme kanske inte är aktuellt. Fokusera istället på att hjälpa anställda att hålla sig kvar i sitt mest produktiva arbetsflöde – och förstå att detta kan se olika ut mellan team, individer, platser eller arbetsnivåer. Lämna tid för huvudet ner och överväg när och varför ett Zoom-möte ska schemaläggas, men sträck inte heller efter ett e-postmeddelande med diskbänken. Att hitta rätt balans med digital kommunikation kan vara en make-or-break-aktivitet när din organisation mognar sitt tillvägagångssätt för hybridarbete.

Övergången till distansarbete har medfört många tankesättskift. Vi kanske inte är helt ute ur skogen när det gäller växtsmärtor från den digitala omvandlingen, men den här banan går inte någonstans. Nu måste vi ta reda på hur långsiktigt fjärr- eller hybridarbete egentligen ser ut och hur det fungerar, och i slutändan hitta hur vi kan använda kommunikation och arbetsplatsstrategier för att definiera vår bästa medarbetarupplevelse än.