Hur man berättar övertygande berättelser som reseskribent

14 Dezember 2018 0 Von admin

Hur man berättar övertygande berättelser som reseskribent

Fantiserar du om att besöka exotiska platser och få betalt för att skriva om dem? I så fall har du konkurrens. Den beräknade arbetstillväxten för reseskribenter är bara förväntas vara cirka 2% till 2024.

Det betyder att om du är fast besluten att ta dig an denna nisch måste du få ditt skrivande att sticka ut, bortom oklanderlig stavning och grammatik. De bästa reseskribenterna där ute vet hur man berättar en historia som fängslar deras läsare.

Läs vidare för att lära dig hur du kan bli en fantastisk reseskribent med intressanta historier att berätta.

Skriv alltid i första person

Att njuta av resor är en mycket mänsklig upplevelse, vilket innebär att du bör sträva efter att skapa en personlig kontakt med dina läsare. Ett av de bästa sätten att göra detta är att alltid skriva dina artiklar i första person.

Detta gör det inte bara uppenbart att du har besökt platsen du skriver om från första hand, men det får din publik att känna att en betrodd vän talar till dem.

Reseskribenter skiljer sig från vanliga journalister genom att de vanligtvis har personliga åsikter att dela med sig av. Däremot får du skriva från ett tredjepersonsperspektiv att du låter alldeles för objektiv och avlägsen dina läsare.

Undvik klyschor

De flesta människor kan nämna några vanliga resfraser från huvudet, till exempel livliga butiker och vidsträckta vyer. Försök att undvika att använda tröttsamma klyschor eftersom de är formella och kan tröttna din publik.

Kom på olika sätt att beskriva saker istället.

Reseskrivning bör vara nästan samtalande som om du berättar för en vän om ditt senaste äventyr.

Ge insiderinformation

Bra reseinnehåll bör alltid informera. När människor är intresserade av att besöka en destination vill de veta om de bästa prisvärda hotellen att bo på, de bästa tiderna på året för att undvika folkmassor, hur man sparar pengar på kollektivtrafik och mer.

Med andra ord vill de ha insider tips; taktik för att spara tid och pengar som inte alltför många andra kanske känner till. Om du upptäckte hur du får ett gratis London -busskort eller upptäckte att det är mindre turistiskt att besöka Colosseum på natten, inkludera definitivt denna information när du skriver om en plats.

Att känna till insidan kommer att få dig att låta mer som en lokal. Du kommer också att ses som en pålitlig källa.

Paris -killen är en sådan reseskribent som erbjuder tips om hur man undviker linjer vid vanliga turistattraktioner i Paris.

Skriv om unika attraktioner och platser

Samma gamla turistfällor har täckts tusentals gånger av reseskribenter. Överväg istället att fokusera på eller markera nischattraktioner och platser som inte många har besökt eller kan tänka sig att resa till.

Ibland kan de mest intressanta platserna hittas i små städer eller byar som har lika mycket att erbjuda som storstäder. Dolda eller udda turistattraktioner och unika restauranger och butiker kommer att uppskatta gratis PR.

Fortsätt läsa och lär

Att läsa resemagasin, böcker och tidningsartiklar hjälper dig att lansera idéer om nya platser att besöka samtidigt som du lär dig hur du håller ditt eget skrivande fräscht. Du kanske också vill besöka resemässor och seminarier för att lära dig om nya destinationer och få insikt i resetips och nya hotell.

Mötesgrupper som fokuserar på resor, oavsett om de är lokala eller internationella, kan också ge dig idéer om berättelser för att ställa upp för resedirektörer.

Starta en blogg

Ett av de bästa sätten att lägga till trovärdighet och skriva exempel, särskilt om du är en ny reseskribent, är att starta din egen reseblogg. Det spelar ingen roll om du börjar med att täcka attraktioner inom en dags bilresa från ditt hem eller dela tips på resekläder; det ger dig en chans att öva på reseskrivning och bli bättre på det.

Det hjälper om din blogg fokuserar på något specifikt. Kanske älskar du att besöka gamla middagar och andra vintage amerikanska attraktioner, eller så är du verkligen sugen på att besöka glampingplatser. Eller kanske har du en förmåga att upptäcka de senaste reseprylarna eller prova autentiska lokala rätter på resor.

Oavsett din specialitet bör det vara något som du verkligen brinner för. Detta kommer att göra uppdateringen av din blogg till något du ser fram emot.

Med tiden och rätt innehåll bör du börja locka en publik och tillräckligt med trafik för att tjäna pengar på din webbplats.

Dra nytta av sociala medier

Om du menar allvar med att börja en reseskrivande karriär är aktiva sociala mediekanaler ett måste. Förutom att använda dem för att lägga upp foton från senaste utflykter, kan de hjälpa dig att få kontakt med tidningsredaktörer och branschkontakter.

Du behöver inte ha närvaro på alla sociala mediekanaler, men den du väljer syftar till att publicera uppdateringar regelbundet. Försök att engagera dina följare i konversationer.

Sociala medier är naturligtvis också ett bra ställe att dela blogginlägg och researtiklar du har skrivit.

Ge inte upp

Du kan inte förvänta dig att varje redaktör du lägger fram en berättelseidé återkommer till dig. Nyckeln till framgångsrik frilansreseskrivning är att fortsätta att pitcha aktivt och aldrig ge upp.

Försök att inte ta avslag eller bristen på svar personligen.

Uthållighet är nyckeln till alla former av framgångsrikt skrivande. Fortsätt rusa, läs och lär dig så mycket du kan om reseskrivning och du kommer säkert att få avtal om att publicera dina verk.

Är du redo att bli reseskribent?

Att vara reseskribent kan vara en mycket givande spelning, oavsett om du vill göra det på heltid eller komplettera din vanliga inkomst. Det finns inget som att utforska världen och allt den har att erbjuda och sedan dela din erfarenhet med andra.

För att börja bli en bättre reseskribent, kolla in våra många rese- och fritidsinlägg. De kommer säkert att väcka några idéer för platser att besöka och skriva om samt informera dig om hur du kan bli en bättre och smartare resenär.