Hur man skriver fantastiska hårbeskrivningar

25 Juni 2018 0 Von admin

Hur man skriver fantastiska hårbeskrivningar

Att försöka beskriva en karaktär kan vara en av de största utmaningarna med att skriva. Låt oss säga att du har en karaktär som är högljudd och fräck. Du kanske vet det, men att säga, “Jackson var en högljudd, fräck man”, ger inte en engagerande historia.

Så hur pratar du om vem en karaktär är utan att prata om vem en karaktär är? Ett av de bästa sätten att göra det är genom hårbeskrivningar. Det kan tyckas konstigt, men att beskriva en karaktär genom håret kan vara kraftfull.

Kanske finns det en stolt hyresvärd som har några superhåriga bitar gömmer sig i sin garderob. Kanske finns det en liten flicka vars smutsiga, håriga hår berättar allt du behöver veta om hennes liv.

Oavsett vem karaktären är, kan beskriva deras hår på rätt sätt lägga till fantastiskt djup i din berättelse. Läs vidare för att lära dig mer om bra sätt att beskriva hår i din berättelse.

Gör det Beskriv karaktären

Det första och viktigaste du vill göra när du talar om en karaktärs utseende är att se till att de inte bara är det – utseende. Varje aspekt av en karaktär borde berätta något om dem. Om du visar läsaren hur en karaktär är som genom hur de ser ut, du behöver inte berätta för dem senare.

Låt oss till exempel säga att du skriver om en krigarkvinna som oroar sig för sin fars förväntningar och önskar att hon kunde vara så mild som hård. När den här kvinnan är i strid eller runt sin far kommer hon att dra håret tillbaka i en tät fläta. Hon kommer att ha disciplin, och det kommer inte att vara ett hår på sin plats.

Men när hon är ensam, kommer hon sannolikt att låta håret falla loss. Hon kan oroa sig för att någon annan ser det. Men hon kommer att ta hand om det och hålla det rent och starkt.

Du ser, i några meningar har vi gett läsaren en känsla av den här karaktärens djupaste rädslor och önskningar utan att prata om dem. Genom att visa hur karaktären är på detta sätt, i stället för att berätta för läsaren får läsaren kontakt med karaktären och hjälper din historia att flöda. Hårbeskrivningar kan vara en viktig del av detta.

Använd alla fem sinnen

När beskriver håret, instinkt för många författare är att bara beskriva hur det ser ut. Det är vettigt. Om det inte är ditt eget hår är det troligt att du bara kommer att titta på håret, snarare än att uppleva det med alla fem sinnen.

För en karaktär vill du se till att läsaren hade så mycket sensorisk detalj som möjligt. (En anmärkning här: se till att du arbetar med dessa detaljer i berättelsen. Du vill inte stapla en massa beskrivningar på en läsare samtidigt.)

När du beskriver hår, se till att använda alla fem sinnena. Låt oss gå tillbaka till vårt exempel på krigare. Vi vet att när hon är i närheten av människor kommer håret att ha täta flätor, kanske så hårt att det drar i hårbotten. När hon är ensam kommer den att se mjuk och blank ut.

Hennes hår kommer också förmodligen att kännas mjukt, som att silke eller vatten rinner över dina händer. När hon är i strid kan hennes hår lukta som svett, blod eller till och med rök. När hon rör sig kan hennes fläta slå mot hennes rustning, eller det kan viska när hon tar ut den från flätan.

Att använda alla dina sinnen för att beskriva hur en karaktärs hår ser ut kommer att ge läsaren en rikare upplevelse av den karaktären. Återigen, var noga med att arbeta in dessa detaljer i historien naturligt. Men du kommer att hitta dig själv med en mycket mer fängslande historia för att inkludera dessa beskrivningar.

Beskriv hur det rör sig

Ett av de vanligaste sätten att beskriva hår är genom hur det rör sig. Och det är ingen överraskning. Att visa hur en karaktärs hår rör sig kan hjälpa till att informera mycket om dem.

Återigen, låt oss titta på vår krigare. Hennes fläta kan sticka ut från nacken i håret. När hon slåss kan det piska runt bakom henne. Slutet av det kan flicka som ett lejon svans när hon förföljer mot en fiende.

När hon har håret löst kan dock den här karaktärens hår rinna ner över hennes rygg. Det kan kaskad över hennes axlar och täcka hennes ansikte. Det kan hänga i droppande trådar när det är blött.

Hur en karaktärs hår rör sig kan vara en förlängning av hur de själva rör sig, och det kan informera mycket om dem. Återigen, visa vem din karaktär är genom hur de bär sig. Det kommer att fortsätta till hur deras hår rör sig, och din läsare får en bättre bild av vem din karaktär är.

Glöm inte kroppshåret

När du beskriver en karaktärs hår kan det vara lätt att glömma deras kroppshår. Visst, det är mindre sannolikt att detta kommer upp i normala beskrivningar än huvudhår. Men det kan vara ett kraftfullt verktyg för att ställa in en scen när den gör det.

Till exempel kan vår krigare kvinna komma ut ur en brinnande kamp för att hitta hennes ögonbryn sjungna. Hennes ögonbryn kan till och med vara tjocka och raka. När de är furade eller stickade kanske de som står henne nära vet att det är dags för dem att komma ur hennes väg.

Eller om hon ser en vän falla i strid kan allt hår på hennes armar stå upp. Hon kan känna hårstrån på nacken bakom sig om någon tittar på henne medan hon har håret löst. Eller så kan hon behöva tvätta blodet och svetten ur hennes ben och armhåla efter ett slagsmål.

Beskrivningar av kroppshår kommer att användas sparsamt. Men på rätt ställen kan de lägga till ännu en dimension i läsarens upplevelse. Du vill använda alla verktyg som du har tillgång till för att fördjupa läsaren i berättelsen, och kroppshårbeskrivningar kan vara ett av dessa verktyg.

Skriva kraftfulla hårbeskrivningar

För många människor är deras hår en stor del av deras yttre identitet. Tänk på hur bra du mår om dig själv när du får en fantastisk ny frisyr. Samma känsla av identitet knuten till håret går också över till dina karaktärer.

Att använda hårbeskrivningar för att prata om en karaktär kan vara ett kraftfullt sätt att fördjupa läsaren i vem den här personen är. Följ tipsen ovan så har du en fantastisk karaktär redo att vägleda din läsare genom världen du har skapat.

För mer intressanta artiklar som den här, besök resten av vår webbplats på LaTeet. Vi har artiklar om fantastisk vetenskap, intressanta platser, användbara tips, och mer. Besök oss idag för din lilla dos intressant.