Inget annat än sanningen: 4 heta tips för att förbättra din juridiska skrivkompetens

7 März 2019 0 Von admin

Inget annat än sanningen: 4 heta tips för att förbättra din juridiska skrivkompetens

Till skillnad från vad du ser på TV är smidigt prat i rättssalen inte det enda sättet att vinna ett ärende. Det kanske inte ens är det bästa sättet.

Att vinna ett ärende börjar med de juridiska briefs du skriver innan du ens sätter din fot i rättssalen. När relevanta personer har läst briefs från båda sidor börjar de redan bilda sig en uppfattning om fallet.

För att skapa framgång för dig måste du ha skarpa juridiska skrivkunskaper. Låt oss ta en titt på några tips som hjälper dig att få dem knivskarpa.

Håll ögonen på priset

Juridiska briefs bör, som namnet antyder, vara korta och sakliga. Du vill att din läsare ska kunna läsa igenom dokumentet snabbt och enkelt smälta rätt information.

Så, medan du skriver, håll ögonen på priset. Med andra ord, tappa inte sikte på ditt syfte och din publik.

Det finns många olika typer av advokater, men det spelar ingen roll om du skriver till en DUI advokat eller förbereder en brief för en domare. Varje ord som du inkluderar bör stödja syftet med din artikel.

Håll ditt innehåll organiserat och presentera det på ett logiskt sätt. Använd övergångsord för att hjälpa läsaren att gå mer sömlöst från en punkt till en annan.

Välj dina ord klokt

För detta ändamål måste du vara försiktig med de ord du använder. Slösa inte tid på att skriva på ett blommigt språk eller använda stora ord för att låta “som en advokat”. Använd direkt språk som är enkelt och sakligt.

Å andra sidan vill du inte låta för enkelt. Du behöver inte förklara saker eller termer som din publik redan vet. Det här är inte lekmän som kommer att läsa din artikel. Använd rättsliga termer vid behov.

Håll ditt skrivande kortfattat. Det finns ingen anledning att lägga till extra ord om du inte behöver. Till exempel, istället för att säga “om du upptäcker fler bevis” kan du säga “om du hittar fler bevis”.

Advokater är upptagna människor. Slösa inte bort sin tid med onödiga ord i en juridisk sammanfattning.

Korrekturläs två gånger

När du är klar med ditt utkast, gå tillbaka och korrekturläs det två gånger. Detta är professionellt skrivande. Således förväntar sig din publik en ren kopia fri från grammatik och stavfel. Känn dig fri att använda mjukvaruverktyg för att hjälpa du förbättrar din kopia.

När du korrekturläser bör du också kontrollera och eliminera främmande ord. Slita inte ner det så tunt att det blir svårt att förstå. Men oftast hittar du extra ord som du kan eliminera utan att göra saker förvirrande.

Öva dina juridiska skrivkompetenser

Det enda sättet att bli bättre på någonting är genom träning. Du vet redan hur viktigt det är att öva din presentation i rättssalen. De ord du använder och hur du använder dem är avgörande för din framgång.

Detsamma gäller i juridisk skrift. Gör dig redo för framgång genom att lära dig att använda det skrivna ordet lika expertiskt som du presenterar dina muntliga argument i domstol.

För att lära dig mer om hur du förbättrar dina skrivkunskaper i allmänhet, kolla in dessa 10 enkla tips!