Topp 10 filmer om författare för att få dessa kreativa juicer att flöda

6 Februar 2019 0 Von admin

Topp 10 filmer om författare för att få dessa kreativa juicer att flöda

Dessa dagar är det lättare än någonsin att driva en författarkarriär. Tack vare utvecklingen av Internet är vi nu anslutna till hela världen.

Författare och författare av alla slag har hittat och ökat sin idealpublik. Bara 2016 fanns det över 131 000 författare i hela USA. Så det är rimligt om du vill bryta dig in i den branschen.

Faktum är att du är redo att börja skriva något nu – kanske till och med för första gången. Oavsett om du har erfarenhet eller inte, kommer du att uppleva författarblock någon gång. Oroa dig inte – det finns steg du kan vidta för att gå förbi den.

För det första, överväga att titta på några filmer om författare. Dessa filmer är också historier, förresten.

Det är därför de är ett bra sätt att få den kreativa inspirationen för ditt eget skrivande. För att börja, överväga följande lista över de tio bästa filmerna om författare du borde titta på.

1. Sylvia, 2003

Till att börja med, var villig att utforska tidigare framgångsrika författares liv. Sylvia Plath är till exempel känd för sin tidlösa poesi. (Det är en olycklig sanning att hon också är känd för en plötslig, något hemsk död.)

Se den här filmen om hennes liv för att reflektera över dig själv som författare. Du kommer att upptäcka att du är på god väg att uppnå ditt minnesvärda skriftliga arbete genom att bara vara dig själv.

2. Elände, 1990

Om du vill gräva lite djupare är det förståeligt att tänka på Stephen King. Bäst på ett av hans många bästsäljande verk, Elände är en klassisk film om en författare som upplever den negativa sidan av berömmelse.

I den blir en författares största fan hans värsta mardröm när hon fångar författaren och tvingar honom att fortsätta skriva. För en spännande plotlinje är den här filmen perfekt för alla författare som är intresserade av skräckgenren också.

3. Shakespeare i kärlek, 1998

Naturligtvis är Shakespeare, en av de största författarna genom tiderna, en utmärkt källa till kreativ inspiration. För att börja, se den här charmiga filmen om hans liv, hans kärlek och hans arbete. Sedan kan du till och med komplettera filmen genom att läsa en (eller två) av hans pjäser.

4. Spökskrivaren, 2010

I den moderna världen kan begåvade författare bli spökskrivare. Dessa proffs är i huvudsak rösten från en offentlig person eller någon annan anmärkningsvärd.

Kanske har du funderat på en sådan karriärväg. Det är vettigt eftersom det behövs många spökskrivare i alla dagens ständigt växande branscher. Innan du tar upp modet att ta det språnget, ta dock ett par timmar att se den här spännande filmen om en spökskrivares intressanta karriär.

5. Dead Poets Society, 1989

Det är svårt att överskatta poesins betydelse när det gäller att skriva. Det är därför Dead Poets Society kan verkligen få dig att stämma av med ditt kreativa jag på nolltid.

Den här filmen är full av tankeväckande, meningsfulla scener och är perfekt för författaren med passion. Det är en historia som uppmuntrar dem som tittar på den att behålla nyfikenhet, spunk och oberoende inom det skrivna ordets konst.

6. Den lysande, 1980

Du kan tacka Stephen King för ännu en banbrytande film om en författare. Ja, än en gång är det en spännande skräckfilm.

Den lysande, fastän, är den perfekta filmen för en författare med writer’s block. Det handlar om huvudpersonens eget skrivblock och hans psykologiska äventyr som härrör från det. Om du letar efter inspiration för att komma igång kan en liten rädsla komma igång!

7. Red Mill !, 2001

Den här filmen om att skriva för teatern ligger i Paris och är underbar och kommer att fånga din uppmärksamhet. Huvudförfattarens karaktär lär sig att balansera sin kärlek till både sitt hantverk och sin älskade hjältinna.

Det här är en film du inte vill pausa. Om du till exempel tittar på det när du är på språng, förstör det inte genom att inte ha en fungerande enhet för att titta på filmen. Därför är det viktigt att reparera din mobiltelefonantenn om det är trasigt så att filmströmning inte avbryts.

8. Sex and the City (filmen), 2008

Om du följde serien om denna New York City -författare borde du definitivt se filmen. Modernt skrivande har förändrats sedan bloggen blev tillgänglig.

Sex och staden, då, har blivit den perfekta inspirationen för alla bloggförfattare där ute. Om du letar efter en rolig, jordnära film om en elak författare, leta inte längre.

9. Julie & Julia, 2009

Det är vanligt att författare specialiserar sig på en viss nischmarknad. Kanske vill du bryta dig in i att skriva researtiklar, till exempel.

Överväg att titta Julie & Julia, en bra film för alla författare som kan allt om mat. Karaktärerna i den här historien har en passion för det, vilket framgår av en av dem som skriver allt om sin erfarenhet. Faktum är att detta är en bra film för alla nischförfattare som letar efter inspiration för att gå längre inom sitt område.

10. Boktjuven, 2013

Det är ingen hemlighet att för att lyckas som författare måste man vara en bokälskare. Tja, det gör Boktjuven den perfekta filmen för att påminna dig om vikten av att älska det skrivna ordet.

Om du inte känner till historien, se till att du har några vävnader till hands. Den här filmen är definitivt en tårryck.

Efter att ha sett filmer om författare, fortsätt att investera i din karriär

Vid denna tidpunkt i artikeln bör du vara beredd att titta på dina favoritfilmer om författare. Om du gör det kan du bara skapa kreativitet och komma igång med ditt eget arbete.

Du förtjänar att göra vad som helst för att få ut det mesta av din författarkarriär. Den goda nyheten är att det finns gott om resurser och hjälp att hjälpa dig att idealisera dina skrivmål.

Det är faktiskt där vi kan spela in. Vi vet hur viktigt det är att fortsätta hålla dig informerad och utbildad om de bästa skrivrutinerna.

Det är därför vi ger dig användbar, relevant information om dagens skrivbransch. Gör inte misstaget att bli stillastående i din författarkarriär. Du måste fortsätta investera i det om du vill ha konsekvent framgång.

Vi uppmuntrar dig att följa med på vår blogg regelbundet. För att börja, kolla in resten av våra skrivartikelsarkiv online idag.