10 tips om vad som gör en bra webbdesign

13 Februar 2018 0 Von admin

10 tips om vad som gör en bra webbdesign

Dessa dagar är en närvaro online en viktig del i att driva ett framgångsrikt företag.

Det spelar ingen roll om du försöker sälja produkter online eller bara vill se till att folk kan hitta dig. Hur som helst måste du se till att din webbplats har en bra design och är lätt att hitta.

Om du inte är säker på var du ska börja när det gäller att designa en webbplats, fortsätt läsa.

Nedan listas tio bra tips som hjälper dig att ta reda på vad som gör en bra webbdesign.

Vad gör en bra webbdesign?

Det är lättare än någonsin att skapa en webbplats för företag eller privat bruk. Men för att din webbplats verkligen ska vara effektiv är en bra design nyckeln.

Dessa tio tips hjälper dig att svara på frågan “vad gör en bra webbdesign?” en gång för alla.

1. Snabba laddningstider

Oavsett om ditt företag erbjuder medicinsk utrustning eller antika möbler reproduktioner, snabba laddningstider är viktiga.

Om det tar en evighet att ladda din webbplats (i det här fallet betyder för alltid mer än ett par sekunder), kommer människor att gå någon annanstans.

Snabba laddningstider förbättrar också din sökmotor ranking, vilket gör det lättare för människor att hitta din webbplats.

2. Enkel navigering

Besökare vill inte slösa tid på att ta reda på hur de navigerar på din webbplats.

Se till att den har en tydlig, uppenbar layout med en lättläst meny, uppenbara navigeringskategorier och en sökfält.

3. Använd ett ”F” -mönster

Ett annat sätt att göra din webbplats lättare att navigera är att ordna ditt innehåll i en “F” -form.

Ögonspårningsstudier har funnit att människor tenderar att skanna en sida i en “F” -form.

Det betyder att de uppmärksammar främst det som visas längst upp till vänster på skärmen. Information som finns på höger sida eller längst ner på sidan hoppas ofta över.

Dra nytta av människors naturliga tendenser och se till att den viktigaste informationen finns i den övre vänstra kvadranten.

4. Håll det enkelt

Trassel är oprofessionellt och oinbjudande. Om du har en miljon bilder och ikoner på din webbplats blir det svårare för besökare att hitta det de letar efter. Det kommer också att minska din webbplats laddningstider.

Innan du lägger till något på din webbplats, fråga dig själv vilket syfte den tjänar. Om du inte är säker, lämna det.

5. Använd rätt teckensnitt och teckenstorlek

All information på din webbplats måste vara lättläst. Både teckensnitt och teckensnittsstorlek som du använder hjälper till med detta.

Leta efter teckensnitt som är tydliga och lättlästa.

Fokus på enkelhet och tydlighet; leta inte efter något snyggt eller alltför stiliserat. Undvik också att använda en mängd olika teckensnitt. Håll dig till bara en eller två gratis stilar för ett sammanhållet utseende.

Du bör också undvika att använda något som är mindre än en 16-pixelstypstorlek. Sexton anses vanligtvis vara det lägsta för text. Få inte besökarna att kinka för att se vad du har att säga!

6. Gör det mobilvänligt

Google meddelade nyligen sin mobil-första index som svar på ökningen av antalet som använder sin smartphone eller surfplatta för att besöka webbplatser.

Det betyder att Googles algoritmer kommer att börja använda mobilversionen av webbplatsens innehåll för rankningar.

Om din webbplats inte är inställd för visning på mobila enheter ställer du upp dig själv för misslyckande i SEO -världen.

En mobilvänlig enhet anpassar och ordnar om sig själv så att den är lätt att se på en mindre skärm. Det kommer också att vara lätt att använda på alla enheter, inte bara en stationär dator.

7. Gör din kontaktinformation uppenbar

Få inte besökare att jaga efter din kontaktinformation. Inkludera din e -postadress, telefonnummer och all annan information du vill att människor ska ha på en självklar plats.

Helst bör denna information finnas tillgänglig på varje sida på din webbplats. Och du bör också ha en separat kontaktsida där människor kan skicka dig e -post direkt.

8. Kommentera dina länkar

Använd inte bara orden ”klicka här” för din ankartext. Det kan verka som ett smart drag för att få människor att klicka på dina länkar. Men i verkligheten måste människor veta exakt vad de klickar på.

Hjälp dina läsare. Börja kommentera dina länkar så att folk vet vart de ska och vad de hittar när de kommer dit.

Denna praxis hjälper också besökare som är blinda eller har dålig syn och kan använda en skärmläsare. Dessa enheter låter dem hoppa från länk till länk för att få en uppfattning om vad som finns på sidan. Om din webbplats är full av “klicka här” -länkar kommer blinda besökare att ha svårt att ta reda på vad din webbplats handlar om.

9. Använd rätt färger

Färgerna du använder när du utformar din webbplats kan göra stor skillnad för besökarnas upplevelse.

När du försöker ta reda på vad som gör en bra webbdesign, bör du tänka på budskapet du vill skicka med dina färgval.

Besökare tenderar att associera vissa färger med olika känslor. Till exempel betyder blått ofta förtroende, medan grått betyder professionalism.

Förutom att välja färger som skickar rätt budskap till dina besökare, bör du också vara säker på att använda färger på ett sätt som gör din webbplats lättare att läsa.

Kontrastfärger för text och bakgrund gör texten lättare att läsa. Och levande färger hjälper till att uppmärksamma viktiga element (som en uppmaningsknapp).

10. Använd bilder till din fördel

Bilder hjälper dig att etablera ditt varumärke och få kontakt med din publik. Men de måste vara professionella foton av hög kvalitet. Suddiga ögonblicksbilder tar inte bort det.

Om du inte har några högkvalitativa foton att använda kan du överväga att investera i stockfoton för att ge din webbplats en professionell känsla.

Infografik och videor är också bra för att kommunicera komplexa idéer på ett enkelt sätt.

Besökare föredrar ofta dessa alternativ framför att läsa ett stort textblock också.

Vill du lära dig mer?

Du vet nu mer om vad som gör en bra webbdesign. Men känner du att det fortfarande finns mer att lära?

Kolla in några av våra andra webbdesignrelaterade artiklar för att förbättra dina färdigheter ännu mer. Med vår hjälp blir du expert på webbdesign innan du vet ordet av!