7 webbdesigntips som förbättrar din SEO dramatiskt

12 August 2018 0 Von admin

7 webbdesigntips som förbättrar din SEO dramatiskt

Det är lördag kväll och du ska ut med dina vänner. Du tar ut telefonen och drar upp en resedelningsapp för att ordna din transport.

När sidan laddas visas en anteckning om att din resa kommer att hittas inom nästa minut och en nedräkning startar på din skärm. När du knackar på foten går den första minuten och de närmaste trettio sekunderna tycks dra ut i evighet.

När tiden är slut fortsätter sidan att laddas. Du undrar nu om det överhuvudtaget kommer att ge dig en åktur, så du öppnar konkurrentens app och ger dem en chans att säkra din åktur.

Även om detta scenario inte låter bekant för dig är det verklighet för många människor. I denna hund-ät-hund-värld är lyhörda webbdesigntips nödvändiga för att lyckas. Läs vidare för att lära dig vad du behöver göra.

1. Optimera din webbplats för användning av flera enheter

Responsiv webbplatsdesign avser programmering av en webbplats så att den justerar text och bilder automatiskt när en enhet är omorienterad.

Om din webbdesign inte anpassas utifrån skärmstorleken och vinkeln som dina kunder använder, gör du livet svårare för dem. Att försöka läsa en fullskalig webbsida på den lilla skärmen på en mobiltelefon kan vara frustrerande. Ingen vill behöva rulla fram och tillbaka för att läsa textrader.

Se till att du tar dig tid att se till att din webbplats visas korrekt på alla enheter. Detta gör det enkelt för Google att genomsöka dina webbsidor och leverera innehållet som sökare letar efter.

2. Öka din webbplats mobila funktioner

Googles algoritm har betraktat mobilvänliga webbplatser som överlägsna i några år nu. Detta beror på att för närvarande kommer majoriteten av Googles sökningar in från mobila enheter som smartphones.

Det var förr att du var tvungen att vänta tills du kommer hem för att leta upp något, men nu har alla den ultimata encyklopedin i fickan. Antalet mobilanvändare förväntas bara växa under de kommande åren, så anpassa dig idag och stiga med tidvattnet.

3. Uppnå blixtsnabba laddningstider

Internetanvändare vill att webbplatser ska laddas omedelbart. Om det tar mer än ett par sekunder innan en av dina webbplatser laddas, hittar de en annan webbplats att besöka. Med den responsiva designen som vi tidigare nämnde kommer dina webbplatsanvändare att få den upplevelse de längtar efter.

4. Håll din avvisningsfrekvens låg

Din avvisningsfrekvens avser hur ofta någon kommer till din webbplats för att bara landa på en enda webbsida. Detta beteende signalerar till Google att innehållet de tillhandahållit inte var vad läsaren letade efter.

För att säkerställa att din avvisningsfrekvens är låg och användarna riktas till din webbplats måste du se till att dina menyer är enkla att navigera och att du ger tittarna möjlighet att hitta mer innehåll på din webbplats som de skulle vara intresserade av.

5. Förbättra din användares upplevelse

Dina webbplatsanvändare ska enkelt kunna navigera från ett avsnitt på din webbplats till en annan. Det innebär att göra dina menyer robusta. Försök att skapa sidtitlar som är mycket exakta så att kunderna inte behöver gräva efter vad de vill ha.

En annan bra idé är att inkludera en uppmaning i slutet av alla blogginlägg du skriver som skickar din läsare till en köppunkt eller en annan artikel. Detta hjälper dig att hålla din avvisningsfrekvens så låg som möjligt. Läs mer om webbdesign som engagerar dina kunder här.

6. Undvik dubblettinnehåll

Innan responsiv webbplatsdesign var en sak brukade det vara att företag skulle skapa flera versioner av sin webbplats – en avsedd att ses på en mobil enhet och en för skrivbordet.

Ofta skiljer de mellan de två genom att sätta ”m”. i början av deras URL.

Även om detta var den bästa strategin förr i tiden, är det idag en stor faux pa att ha två webbplatser. Google genomsöker webben för att se hur ofta ett innehåll har publicerats och om du underhåller två webbplatser kopierar du i huvudsak själv. Det skadar SEO på båda dina webbplatser.

Istället för att fortsätta uppdatera och underhålla två versioner av din webbplats, gå till en responsiv webbdesign. Du sparar tid och får en ökning av dina rankningar.

7. Inkludera alternativ för delning av sociala medier

När människor kommer till din webbplats för att läsa en av dina bloggar eller köpa din produkt eller tjänst bör de engagera sig i ditt innehåll. Det betyder att de hakas in av dina introduktioner, informeras av dina ord och styrs av din uppmaning till handling.

Om läsare är hookade kommer de att vilja dela ditt innehåll med sina vänner på sociala medier. Medan att kopiera-klistra in webbadressen är ett sätt att sprida innehållet, är att lägga till mobilvänliga delningsknappar till dina artiklar ett bra sätt att hjälpa till att få buzz lättare.

Se till att du inkluderar knappar till de sociala medier som är mest relevanta för ditt företag. Till exempel, om du är en restaurang eller bar, kommer du att vilja ha delningsknappar för alla de stora sociala medierna som Facebook, Instagram och Twitter, samtidigt som du ignorerar fler nischdelningswebbplatser som Pinterest och LinkedIn.

Avslutning av webbdesigntips

Nu när du har lärt dig de här användbara tipsen för webbdesign är du redo att locka nya kunder.

För mer användbara artiklar för att öka din ranking, kolla in vår blogg idag.