Bitcoin gjorde historia efter att Strike -grundaren Jack Mallers skickade $ 10 från USA till Nigeria på några sekunder utan avgift med Bitcoin Lightning Network |  Tekniska nyheter

Bitcoin gjorde historia efter att Strike -grundaren Jack Mallers skickade $ 10 från USA till Nigeria på några sekunder utan avgift med Bitcoin Lightning Network | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

Enligt en uppskatta från Världsbankens uppgifter uppskattades globala överföringar till cirka 702 miljarder dollar år 2020, ned från 719 miljarder dollar 2019. Av den totala beräknas 540 miljarder dollar ha flög till låg- och medelinkomstländer. Några av de stora aktörerna på överföringsmarknaden är Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, MoneyGram International, TransferWise och andra.

Sökjätten Google försöker också få sin andel av den lukrativa remissmarknaden. Som vi rapporterade tillbaka i maj samarbetade Google Pay med Wise och Western Union för att starta egna internationella pengaöverföringar och gränsöverskridande betalningar.

Du har säkert hört talas om Western Union men aldrig riktigt uppmärksamma vad företaget gör dagligen. Med cirka 9 miljarder dollar i marknadskapital och verksamhet i mer än 200 länder och territorier hjälper Western Union människor att skicka pengar till familj och nära och kära, både lokalt och internationellt. Men vad de flesta inte inser är att Western Union -avgifter är löjligt dyra.

Överföringsavgifterna varierar beroende på destinationslandet. Att till exempel skicka $ 1000 till en mottagare i Kanada kostar mellan $ 10 och $ 95 beroende på betalningsmetod. Dessutom har Western Union också fyra olika typer av överföringsavgifter: överföringsavgifter, mellanliggande bankavgifter, valutakursavgifter och ytterligare avgifter. Det är inte allt. Att skicka pengar via Western Union eller något av ovanstående företag kan ta dagar och i vissa fall veckor. Det här är galet.

Du kanske undrar: Är det möjligt att omedelbart skicka pengar internationellt utan att betala någon avgift? Svaret är naturligtvis ja. Med framsteg inom blockchain -teknik och kryptovaluta börjar företag använda innovation för att störa gamla banker och traditionella betalningsföretag som MoneyGram och Western Union.

Ett av dessa företag är Strike, en krypto -fintech -start som gör att alla direkt kan skicka pengar var som helst i världen utan några avgifter. Strejk grundades av Chicago infödda Jack Mallers, även VD för Zap, ett bitcoin -investerings- och betalningsföretag som handlar över Lightning Network.

I går skrev Bitcoin monetär historia efter att Jack visat i en video i realtid hur han skickade $ 10 från USA till Nigeria på bara några sekunder utan att betala någon avgift med Bitcoin Lightning Network.

”Med @Bitnob_officials Lightning Network-integration har vi nu gratis, omedelbara, icke-reversibla överföringar av alla storlekar till och från USA, Nigeria och Ghana. 10 dollar på mitt amerikanska bankkonto blev utgiftsbart NGN för @bernard_parah på några sekunder. Monetär historia, ”twittrade Jack.

Som du kan från videon kunde Jack skicka $ 10 i Bitcoin till Bernard Parah på bara några sekunder.

Jack fortsatte med att förklara hur tekniken fungerar i efterföljande tweets. I tweeten nedan förklarade Jack:

”Jag behövde inte registrera överföringen via en finansiell mellanhand som @WesternUnion, begära privata bankuppgifter om @bernard_parah eller vänta dagar innan betalningen löste sig. Med @ln_strike är mina amerikanska dollar kompatibla med världens första öppna monetära nätverk. ”

För det otränade ögat kan den här enkla transaktionen se ut som vilken annan ekonomisk betalning som helst i din vanliga fintech -app. Men tekniken går mycket djupare, som Jack förklarar vidare. Transaktionen möjliggjordes på grund av integrationen mellan Strike och Bitnob, som också är integrerad med Bitcoin Lightning Network, ett “lager 2” betalningsprotokoll som är utformat för att läggas ovanpå en blockchain-baserad kryptovaluta som bitcoin eller litecoin.

Lightning Network är ett decentraliserat nätverk som använder smarta kontraktsfunktioner i blockchain för att möjliggöra snabba betalningar i ett nätverk av deltagare, medan Bitnob är en fintech -start som bygger Bitcoin -betalningslösningar för afrikanska individer och företag.

Med den underliggande integrationen på plats kunde Jack omedelbart skicka pengar till en användare i Afrika. Pomp beskriver det bäst:

”Jacks teknik och användare kan omedelbart handla med Bitnob -användare, även om de två företagen inte känner varandra eller har något formellt förhållande. Det här är som Cash App så att du kan skicka pengar till Venmo. Det skulle aldrig hända i den gamla världen. Systemen är inte byggda på öppna standarder. De är muromgärdade trädgårdar. Vilket tar oss till nästa punkt. ”

Så, vart går vi härifrån? Användningen av kryptovalutor för överföring fortsätter att växa i popularitet och äldre betalningsföretags dagar är räknade. Lightning -nätverket gör SWIFT föråldrat och lokala betalningsnätverk som ACH och NIBSS kommer att fortsätta att blomstra. Under tiden kommer WesternUnion och andra att fortsätta att ta in miljoner i avgifter så länge det varar.