Bitcoin -raketer förbi 46 000 dollar när senaterna når en överenskommelse om den ”katastrofala” 1,2 biljoner dollar infrastrukturräkningen |  Tekniska nyheter

Bitcoin -raketer förbi 46 000 dollar när senaterna når en överenskommelse om den ”katastrofala” 1,2 biljoner dollar infrastrukturräkningen | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

För bara två veckor sedan ramlade Bitcoin 8,5 procent och förlorade 3000 dollar på 20 minuter efter att e -handelsjätten Amazon förnekade rapporten om att acceptera bitcoin som betalning. Nyheten skickade snabbt priset på världens mest populära att sjunka till så lågt som 36 973,20 dollar.

Nu efter dagar med att sväva runt 40 000 dollar, nådde priset på bitcoin en tre månaders hög efter nyheten att den amerikanska senaten har nått en överenskommelse om den kontroversiella 1,2 biljoner dollarn infrastrukturräkning. Vid en tidpunkt på måndagen handlade Bitcoin så högt som $ 46 050,61, den högsta nivån sedan den 16 maj, då den nådde 49 770,33 dollar, enligt Coin Metrics.

På söndagskvällen arbetade senatorer på båda sidor av öarna tillsammans för att ge mer tid att diskutera två konkurrerande ändringar av en kryptovaluta -skattebestämmelse, som ursprungligen ingick i lagförslaget som ett sätt att höja cirka 28 miljarder dollar i nya skatter att betala för infrastrukturutgifterna. Bitcoin -gemenskapen ringde också mer än 35 000 samtal till lagstiftare och ökade sina lobbyinsatser under den senaste veckan, enligt en Rapportera från CNBC.

Baserat på de trendiga tweetsna på sociala medier under helgen framträdde sens. Ron Wyden, D-Ore. Och Ted Cruz, R-Texas, överraskande som försvarare av kryptovalutaindustrin. De två senatorerna samlade sina följare på sociala medier för att ringa till sina senatorer och uppmana dem att ta ett oskadligt tillvägagångssätt för infrastrukturförslagets kryptoskattebestämmelse. Andra krypto-förespråkare, inklusive Sens. Pat Toomey, R-Pa. Och Cynthia Lummis, R-Wyo, gick också med i uppmaningen till regeringen att inte kväva innovation.

På en presskonferens sa Lummis:

”Vi har hittat människor [in Congress] som antingen vill lära sig eller – eftersom denna digitala tillgångsindustri mobiliserade på sociala medier för att lobbya på ett mycket positivt och respektfullt sätt – kunde vi illustrera för senatmedlemmar att det finns många människor som är intresserade av digitala tillgångar som arbetar i någon aspekt av digitala tillgångar. Vi måste se till att människor inte försöker undvika skatter genom att skydda sina pengar i digitala tillgångar. ”

Nedan finns en video från presskonferensen.