Cybersäkerhet för bloggar: Hur du skyddar din blogg mot hot mot Internet

8 Februar 2019 0 Von admin

Cybersäkerhet för bloggar: Hur du skyddar din blogg mot hot mot Internet

Cyberattacker är ett av de viktigaste hoten mot amerikanska företag. Faktum är att hackare har riktat in sig på några av USA: s största och mest kraftfulla företag.

Till exempel, Marriott -hotell och Google+ hackades båda 2018. Hackare samlade in värdefull kundinformation som kreditkort, pass och födelsedatum.

Varje onlineföretag, inklusive bloggar, är sårbart för en cyberattack. Om din blogg inte är säker kan hackare komma åt dina kunders mest känsliga information.

Läs vidare för att lära dig mer om cybersäkerhet för bloggar. Utforska de åtgärder som krävs för att skydda ditt företag och kunder från ett potentiellt onlinhot.

Vad är säkerhetsgrunderna?

Några av de mest grundläggande säkerhetsåtgärderna hindrar hackare från att få tillgång till din blogg. Den första tumregeln är att begränsa inloggningsåtkomst och ge väldigt få människor administratörsrättigheter.

Många bloggare gör misstaget att behålla ett generiskt användarnamn, till exempel “admin”. Detta är detsamma som att hålla ett välkomstskylt för hackare.

Istället bör du utveckla ett unikt användarnamn och använda ett starkt lösenord. Ett starkt lösenord kräver att du använder stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

Slutligen upprätta en ny användare med fullständiga administrativa behörigheter. När du är klar kan du ta bort administratörskontot som automatiskt konfigureras av CMS.

Hur kan du skydda personlig information?

Ibland kräver hantering av en blogg att du delar kontaktinformation. I vissa fall behöver du ett telefonnummer för vissa appar eller tjänster. Ett annat exempel är användningen av en personlig e-postadress för ett nyhetsbrev eller marknadsföringskampanjer.

Du bör skydda personlig information genom att använda företagsspecifika konton. Istället för att ge ut ditt telefonnummer, till exempel, använd ett Google -röstnummer. Ange också ett postnummer i stället för en fysisk postadress. Hackare är så sofistikerade att de kunde denna information för att försöka komma åt din ADT Small Business konto.

Dessutom ska du inte använda din personliga e-postadress på ett blogginlägg. En bättre strategi är att använda en annan e-postadress så att du inte äventyrar ditt personliga konto.

Sist bör du vara försiktig med innehållet som läggs ut. Säkerhetsexperter rekommenderar att du inte lägger ut identifierande bilder eller namn.

Hur håller du din webbplats domän privat?

När du köper en domän för din webbplats begär värdtjänsten en betydande mängd personlig information. Denna information går på en offentlig webbplats som heter WHOIS.

Den goda nyheten är att du inte behöver skicka denna information till den offentliga databasen. Istället kan du köpa domänskydd från webbhotellstjänsten.

Detta är det bästa alternativet för personer som inte vill dela personlig information. Den kanske bästa fördelen är att domänens integritet är billigt och kostar bara några dollar per månad.

Sammanfattning av CyberSecurity för bloggar

Du sätter dig själv där ute när du startar en blogg. Hackare riktar sig till sårbara webbplatser så att de kan stjäla personlig och ekonomisk information.

Om stora företag som Google är sårbara för hackare än din webbplats också. Om du gillade den här artikeln om cybersäkerhet för bloggar, kolla in vår blogg för andra bra delar.