Elon Musk om kryptopump och dump: “Jag kanske pumpar men jag dumpar inte” | Tech News

Elon Musk om kryptopump och dump: “Jag kanske pumpar men jag dumpar inte” | Tech News

6 September 2021 0 Von admin

Som vi noterade förra månaden lever och dör kryptovalutan av Elon Musks tweets. Under de senaste månaderna har Musks tweets skickat priser på bitcoin och dogecoin på berg- och dalbanor med bitcoin som sjönk från en all-time high på över $ 64 000 i mitten av april till så låga som $ 29,548 i går morse.

Fallet i priset på bitcoin har fått många att spekulera i att Tesla kan eller har sålt sin Bitcoin -position. Idag sätter Musk rekordet att företaget inte har sålt sina bitcoins. Musk upprepade uttalandet han gjorde i maj när han sa att “Tesla har inte sålt någon Bitcoin” när han försökte lugna den kraschande bitcoin -marknaden.

“Om priset på Bitcoin går ner förlorar jag pengar. Jag kanske pumpar men jag dumpar inte … Jag skulle vilja se Bitcoin lyckas ”, sa Musk på onsdagen på The B-Word-konferensen, ett evenemang som hålls av Crypto Council for Innovation.

Dagens toppmötet “The ₿ Word” var en händelse som var utformad för att “destigmatisera” Bitcoin-berättelser för företagsledare. Det var värd tidigare idag av Twitter -grundaren Jack Dorsey, ARK Investment Managements grundare Cathie Wood och Elon Musk för att diskutera Bitcoin: s roll för institutioner runt om i världen.

Under evenemanget uppgav Musk också att ”det enda börsnoterade aktien jag äger är TSLA -aktier. Jag äger också SpaceX -lager; Jag äger också Ethereum och Dogecoin. ” Musk tillade också att Tesla sannolikt kommer att börja acceptera bitcoin igen.

”Jag vill göra lite mer due diligence för att bekräfta att andelen förnybar energianvändning med största sannolikhet ligger på eller över 50% och att det finns en trend mot att öka det antalet. I så fall kommer Tesla att fortsätta acceptera bitcoin, säger Musk.

I maj sa Musk att Tesla har “avbrutit fordonsköp med Bitcoin”, av oro över “snabbt ökande användning av fossila bränslen för Bitcoin -gruvdrift.”

Bitcoin handlades nästan 8% högre på onsdagen efter en rad positiva nyheter.