En guide för bloggägare

1 November 2018 0 Von admin

Hur man gör WordPress mobilvänligt: ​​En guide för bloggägare

I vår tid är det viktigt att du gör din WordPress mobilvänlig. År 2016 överträffade för första gången surfande på webben med mobila enheter stationära datorer. Mobiltrafik utgör nu en hela 51,3 procent av all internettrafik.

Det är stort.

Om du inte redan har gjort det, ta en titt på din webbplats och se till att den är mobilvänlig. annars går du miste om tusentals potentiella kunder.

Mot bakgrund av detta har vi några praktiska tips för dig. Låt oss dyka in!

1. Ladda ner ett mobilvänligt tema

Numera är de flesta WordPress-teman mobilvänliga. Den här typen av mönster kallas ” responsive ”. Enkelt uttryckt justerar de vilken storlek skärmen som används.

Om du hamnar i den olyckliga kategorin människor som inte har ett mobilvänligt tema finns det några saker du kan göra:

Se till att ditt tema är uppdaterat. Det finns en god chans att den senaste versionen av ditt tema är lyhörd, så var noga med att ladda ner den senaste versionen.

Installera ett plugin som hjälper dig att skapa en mobilversion av din webbplats, till exempel WP Mobile Edition eller JetPack.

Det senare alternativet kan dock vara tidskrävande och begränsa din förmåga att anpassa din webbplats. Mot bakgrund av detta är det förmodligen bättre att bara bita i kulan och välja en ny design.

Dina plugins måste också vara lyhörda

Du skulle bli chockad över hur många som försummar denna aspekt.

För att mobilanvändare ska få en bra upplevelse på din webbplats behöver du plugins som har en lyhörd design.

När du laddar ner ett nytt plugin, oavsett om det är ett kontaktformulär eller en testimonials -widget, måste du se till att det ser bra ut på både stationära och mobila enheter.

2. Gör din webbplats snabbare på mobilen

Folk förväntar sig att din webbplats laddas snabbt, särskilt på mobilen. Så ge dina konsumenter vad de vill ha! Detta förbättrar den övergripande användarupplevelsen och ökar dina SEO -insatser också. det är en vinn-vinn.

Handla om 53 procent av mobilanvändarna lämna en webbplats om den inte laddas inom tre sekunder. Detta nummer talar för sig själv. Om konverteringar spelar någon roll för dig, se till att din webbplats laddas snabbt.

Gå först till Google PageSpeed ​​Insights och anslut din webbadress. Detta ger dig en fullständig genomgång av hur Google rankar din sidhastighet (för både stationära och mobila).

När du väl har förstått varför dina sidor är långsamma kan du börja förbättra saker. För mer information om din laddningstid kan du också använda verktyg som Pingdom och GTmetrix. Dessa resurser kommer säkert att styra dig i rätt riktning.

Förutom allt ovan, rekommenderar vi noggrant att kolla in Googles Accelerated Mobile Pages (AMP). Detta är en unik HTML -markering som du kan lägga till i din kodning för att säkerställa att dina sidor laddas snabbare på Google.

För att få ut mesta möjliga av AMP på din WordPress -webbplats, installera tillägget och följ instruktionerna. Det är verkligen så enkelt som det!

3. Saker att undvika

Om du vill öka din webbplats mobilvänlighet finns det några saker du behöver undvika:

Redigera eventuella multimediaelement som inte fungerar på mobiler.

Oavsett om du använder videor, GIF -filer eller ljudfiler, se till att de spelas upp korrekt för både mobil- och stationära användare. Annars kan människor inte fullt ut utnyttja din webbplats på sina mobila enheter.

Avstå från att använda små teckensnitt. Bläddra igenom dina webbsidor för att säkerställa att ditt teckensnitt är minst 16 punkter eller högre. Google är inte ett fan av små typsnitt för smartphones och surfplattor.

För mer information om saker att undvika, sök professionell mobila marknadsföringstjänster. Ett erfaren företag kommer att berätta allt du behöver veta.

5. Gör det mobilvänliga testet

Du kommer aldrig att vara säker på om din WordPress-webbplats verkligen är mobilvänlig om du inte använder Googles verktyg för mobilvänlighet.

Anslut bara din URL så berättar du vad du behöver förbättra. När du väl känner till problemen kan du åtgärda dem.

Du kan också använda Google Search Console; det finns ett avsnitt märkt “Mobil användbarhet” (ligger under söktrafik). Detta ger dig ytterligare råd om hur du optimerar din webbplats för mobilvänlighet.

6. Undvik popup -fönster som täcker hela skärmen

Popup -fönster som dominerar hela skärmen är aldrig en bra idé. Även skrivbordsanvändare tycker att de är irriterande. Men de är en mardröm för människor som försöker komma åt din webbplats på mobila enheter.

Vanligtvis gör touchkontroll det super svårt att bli av med dem. Detta besvär kan ofta få människor att lämna din webbplats innan de har haft en chans att smälta något av ditt värdefulla innehåll.

Inte coolt.

7. Ramp Things Up a Notch

Om du vill ta mobilvänligheten till nästa nivå, omvandla din WordPress-webbplats till en mobilapp.

Du kan välja antingen en progressiv eller inbyggd app. En progressiv app är fortfarande en webbplats. Det kommer dock att fungera mer som en app utformad med mobilanvändare i åtanke.

En inbyggd app, å andra sidan, kräver att användare laddar ner din app på sina smartphones.

Om du gillar idén om en progressiv app, ladda ner WordPress Mobile Pack -plugin, så får du saker live inom några minuter!

Hittade du detta råd om hur du gör WordPress mobilvänligt användbart?

Om du tyckte om dessa tips om hur du gör WordPress mobilvänligt är vi övertygade om att du kommer att älska de andra inläggen på vår digitala marknadsföringsblogg.

Där pratar vi om allt från PPC -strategier till branding -hack. Njut av!

För mer information om inkommande marknadsföring, gör anspråk på ditt kostnadsfria artikelstadskonto. Detta är en fantastisk resurs för alla som vill förbättra sina nuvarande strategier!