Hur man odlar din blogg i fem enkla steg

20 Juni 2018 0 Von admin

Hur man odlar din blogg i fem enkla steg

Du har kommit fram till det perfekta ämnet för din blogg, du har tagit några vackra fotografier och du har till och med brainstormat din övergripande webbplatsdesign.

Men efter att du har skrivit och publicerat ditt första inlägg inser du att ingen läser det. Din bloggtrafik är konsekvent – men den är konsekvent på noll.

Du måste lära dig att växa din blogg – innan du ger upp den helt och hållet.

Fortsätt läsa detta inlägg för att ta reda på hur du får det att hända i så få som fem enkla steg.

1. Genomför sökordsforskning

Det första steget i att lära dig att öka trafiken till din blogg?

Se till att du tar dig tid att genomföra grundlig och relevant sökordsforskning.

Du kan använda verktyg som det här för att hjälpa dig att ta reda på exakt vad folk skriver i sökmotorer för att få kontakt med de produkter och tjänster du erbjuder. Du kommer också bättre att förstå de mest populära sökorden som rör din bransch som helhet.

Om du till exempel är en brudtärneklänningsbutik kan nyckelord vara saker som “brudtärneklänningstrender”, “bästa brudtärneklänningar” eller till och med “prisvärda brudtärneklänningar”.

När det gäller placeringen av dessa sökord?

Du får inte den trafikgenerering du vill ha genom att bara slumpmässigt se dem i ditt innehåll. Du måste också lägga dem i bildfilnamn, titlar, videobeskrivningar och till och med bildtexter.

Se också till att du optimerar dina sökord för lokala sökare. Det betyder att du bör inkludera några longtail -fraser som innehåller ditt huvudord, följt av staden, staten eller det allmänna serviceområdet som ditt företag verkar inom.

2. Dela på sociala medier

Som du antagligen redan har förväntat dig kan du inte skriva ett inlägg om hur du får bloggföljare utan att diskutera hur stort inflytande sociala medier har på din totala trafik.

När du har avslutat ett blogginlägg delar du det på dina sociala mediekonton, gillar din Facebook Business -sida eller länkar det i biografen för ditt Instagram -konto. Var noga med att du väljer en fängslande och relevant miniatyrbild som följer med inläggen.

Detta kommer att uppmuntra fler att klicka på den.

Tänk på att sociala medier är ett särskilt effektivt sätt att lära dig att växa din blogg eftersom det gör att dina följare och vänner kan dela innehållet du skapar.

Detta leder till en kostnadseffektiv reklamstrategi som gör att du kan bredda din målmarknad och få allvarlig körsträcka från varje inlägg du skriver.

3. Glöm inte kommentarsektionen

Hittills i det här inlägget har vi diskuterat bloggtekniker som hjälper dig att lära dig att bygga en publik.

Men om du vill fortsätta generera trafik och se till att du har lojala läsare måste du också fokusera på engagemang.

Det är där kommentarsfältet spelar in. Här menar vi både kommentarsektionen i din egen blogg och hur du använder kommentarsektioner i populära branschbloggar till din fördel.

Först och främst, svara alltid på kommentarer som folk lämnar på din blogg. Detta kommer att hjälpa dina läsare att känna att du inte bara postar och går därifrån och låter dem känna att de lär känna dig som person.

Detta främjar a känsla av transparens, vilket är särskilt viktigt inom tusenårsmarknaden.

Dessutom, när du läser branschbloggar, bör du alltid inkludera en länk tillbaka till din egen blogg i din kommentarsignatur.

När allt kommer omkring, om människor redan läser en blogg som på något sätt är relaterad till din bransch, är chansen stor att de också vill läsa din.

Detta hjälper dig att öka din trafik organiskt.

4. Öka din Linkbuilding -strategi

Om du vill förena din trafiktillväxt, se till att du länkar internt och externt på din blogg.

Det betyder att du ska länka tillbaka till ditt tidigare innehåll i dina inlägg. Du bör också länka till andra auktoritativa webbplatser. Det betyder att de webbplatser du älskar att läsa snart också kommer att länka tillbaka till din egen blogg.

Om du känner att du inte kan hantera auktoritetslänkplaceringar på egen hand, detta företag kan hjälpa till att göra det åt dig.

Outreach Base arbetar för att bygga högkvalitativa länkar på och till din blogg, samtidigt som du säkerställer att du kan landa gästinlägg på konkurrenskraftiga webbplatser.

Gästbloggning kan utöka din publik och hjälpa dig att öka din trafik. Det kan vara en tidskrävande process, varför det ibland är bäst att gå med en gästposttjänst att ta hand om det hårda arbetet.

5. Håll ett konsekvent bokföringsschema

Framförallt att behärska hur du växer din blogg innebär att du, när du bestämmer dig för att skapa en, kan hålla ditt övergripande inläggsschema konsekvent.

Du bör sikta på att lägga upp minst ett inlägg varje vecka, men tre till fyra i veckan gör att du kan öka trafiken snabbare.

Om du känner att du kommer att kämpa med detta rekommenderar vi att du skriver en innehållskalender. Generera dina idéer för månaden i ett sammanträde och ägna en helg åt att skriva så många inlägg du kan.

Använd sedan ett automatiskt inläggsschema för att regelbundet lägga upp dina inlägg, medan du fortsätter att skriva ämnena för nästa månad.

Hur man odlar din blogg: Avsluta

Som du kan se från det här inlägget är det inte så komplicerat att förstå hur du utvecklar din blogg som du kanske först trodde.

Det krävs bara konsekvens, ordentlig sökordsforskning och länkning och engagemang med dina läsare på sociala medier och i kommentarsfältet.

På jakt efter fler sätt att generera trafik för både din blogg och ditt varumärkes totala webbplats?

Vi kan hjälpa.

Hör av dig till oss för mer av de digitala marknadsföringsstrategier du inte har råd att missa.