Hur man skriver bra blogginlägg på din terapisida

16 Januar 2018 0 Von admin

Hur man skriver bra blogginlägg på din terapisida

Vill du ha ett sätt att förbättra din webbplats och göra den mer intressant för besökare? Letar du efter sätt att umgås med människor på en helt ny nivå?

Istället för att skriva ut fler reklamblad och köpa fler annonser, varför inte fokusera på att skriva eget innehåll för att dela med människor?

Innehållsskrivning och marknadsföring kan hjälpa företag och proffs från alla bakgrunder, och det inkluderar terapeuter. Blogginlägg på din terapisida kan förbättra din totala trafik på webbplatsen och kan till och med locka nya patienter.

Om du vill veta hur blogging kan hjälpa till att förbättra din terapis webbplats, läs vidare för att lära dig mer.

Blogga för din terapis webbplats

Det finns bevis på att innehållsskrivning kan göra underverk för marknadsföring och för att skapa nya affärer, men vissa terapeuter kanske inte vet var de ska börja.

Du kan blogga om nästan alla ämnen du väljer, inklusive något så tätt och viktigt som terapi.

Vill du skapa bra bloggar för din terapisida? Om du följer detta råd ser du din webbtrafik och antalet nya patienter öka.

Tänk på dina favoriter

Som professionell terapeut är det säkert att anta att du lägger tid på att lära dig om de senaste nyheterna i din bransch. Du kan ha en egen favoritterapisida som du ofta besöker.

Om du vill skriva bra blogginnehåll för din webbplats, tänk på vilken typ av innehåll du redan tycker om att läsa.

Som terapeut vet du vilka frågor som kommer att betyda mest för dina kunder. Använd din egen personliga expertis för att tänka på vilket innehåll du tror kommer att resonera mest med läsare.

Skanna dina favoritwebbplatser och fundera över vilka rubriker och ämnen som intresserar dig mest. Därifrån kan du börja tänka på innehåll att lägga upp på din egen webbplats blogg.

Känn din publik

Om du vill hålla din publik engagerad måste du förstå vad din publik vill ha.

Som terapeut kan du förmodligen tala om en mängd olika ämnen som rör praktik. Diskutera gärna vad du vill, men i allmänhet är det en bra bloggpraxis att fokusera på att skriva innehåll för en nisch.

Tänk på vilken typ av klienter du normalt ser och skriv innehåll som skulle tilltala dem mest.

Om din övning är full av äktenskapsrådgivare, var noga med att skriva massor av inlägg om hur du kommunicerar med din make och hur man på rätt sätt löser konflikter.

Om du främst fokuserar på familjeterapi, fyll dina bloggar med föräldraskapstips och roliga saker att göra tillsammans som en familj.

Så länge du känner din publik och håller fokus på dem, har du gott om lojala bloggföljare.

Gå bortom skriftliga inlägg

Bloggar är inte bara för traditionellt skrivna inlägg. Om du vill locka människor till din terapis webbplatsblogg, ta dig tid att utforska andra sätt att skapa innehåll för dem att dela.

Videoinnehåll är mer populärt än någonsin just nu, och du kan enkelt skapa några för att underhålla dina webbplatsbesökare.

Spela in dig själv som håller ett föredrag om ett terapitema som intresserar dig. Samla några av dina professionella vänner för en informell rundabordssamtal och spela in resultaten.

Bilder och andra visuella element kan förbättra dina inlägg och kan i vissa fall vara hela innehållsdelar själva.

Infografik är fortfarande populära sätt att dela information. Använd en webbplats som Piktochart att skapa intresseinfografik om ämnen som intresserar dina läsare.

Om du går den infografiska rutten, var noga med att bara din logotyp och en kort länk till din webbplats. På så sätt kommer människor att veta vem som skapade det när det delas på sociala medier.

Tänk på din dag till dag

Vi vet att konfidentialitet mellan läkare och patienter är viktigt för terapeuter. Du ska aldrig skriva specifikt om patienter eller använda deras namn, men du kan dra nytta av dina dagliga erfarenheter för blogginlägg.

Om du hade ett intressant samtal med en patient om deras osäkerhet på jobbet kan du dra erfarenhet av det för att skriva ett inlägg om att bygga självkänsla och behålla det på arbetsplatsen.

Pratade du nyligen med någon som går igenom en dålig skilsmässa? Skriv ett inlägg om hur du hanterar äktenskapets slut och hur du bäst tar hand om dig själv känslomässigt.

Har du pratat med någon som har mycket stress hemma? Den konversationen kan bli till ett inlägg om att använda stressjournaler för att hantera sina känslor.

Varje dag hittar du nytt material för ett blogginlägg. Du måste bara tänka på det bästa sättet att använda dina erfarenheter.

Tänk på The Times

Innehåll som kan läsas och vara relevant när som helst på året är bra, men du bör inte glömma tidens kraft och säsongsspecifika inlägg.

Om det är vinter där du är, överväg att göra ett inlägg om vad säsongsbetonad affektiv störning är och hur människor kan övervinna symtom.

Om du skriver inlägg under semestern, skriv ett inlägg om hur du hanterar semesterbluesen och de bästa sätten att hantera stress.

Dessa inlägg kan vara tidsspecifika, men de kommer att vara populära sökämnen runt dessa tider.

Ha presentationen i åtanke

Din webbplats kommer att bli det första intrycket som många människor har om dig, det är därför det är viktigt att se till att din terapisida och medföljande blogg ser professionella ut.

Se till att dina bilder har rätt storlek och upplösning. Att lägga ut suddiga bilder eller bilder av låg kvalitet reflekterar inte bra på bloggen.

Det är också viktigt att korrekturläsa dina inlägg innan du lägger upp dem. Ingenting får någon att se mer oprofessionell ut än innehåll med många stavnings- och grammatikfel.

Håll också formatering och presentationen av dina inlägg i åtanke. Se till att texten är korrekt anpassad och att alla dina länkar fungerar.

Nästa steg

Nu när du vet hur du skriver bloggar för din terapisida kan du vara intresserad av att lära dig om andra sätt som digital marknadsföring kan hjälpa din praktik.

Kolla in vårt blogginlägg om remarketing och retargeting så att du kan se till att dina PPC -annonser fungerar.

Och kom ihåg att vår blogg har innehåll om nästan alla ämnen du kan tänka dig. Utforska det för att hitta inlägg som är viktiga för dig!