Hur man tjänar pengar på en sportblogg

16 Januar 2018 0 Von admin

Hur man tjänar pengar på en sportblogg

Så du vill förvandla den kärleken till baseball eller fotboll eller hockey till en sportblogg? Och du vill tjäna pengar på den där sportbloggen för att bryta stereotypen av bloggare som bor i sina föräldrars källare?

Någon gjorde det en beräkning av det, förresten. Om du behöver uppmuntran.

Innan du hoppar av den djupa änden av hur du tjänar pengar på din tvångssugen kärlek till New York Jets, läs detta för att ta reda på hur du gör det på ett smart sätt.

Första steget för att tjäna pengar på en sportblogg

Steg ett: starta inte bara en sportblogg.

Det finns en konst att skriva en blogg och en konst att tjäna pengar på en sportblogg. Att hoppa i blind hjälper dig inte på vägen till att din passion betalar din elräkning.

Låt oss börja från grunden. Innan du någonsin skriver ett ord om baseball måste du ha rätt ram.

Det börjar från det ögonblick när du bygger din webbplats. För om du vill utkonkurrera de tusentals sportbloggar som finns måste du spela smartare.

Bygg din webbplats

Om du vill bygga ett hus måste du bygga grunden.

Eller, i det här fallet, registrera domännamnet.

Ditt domännamn ska bara vara relevant för din sport som du väljer – namnge inte din webbplats hoopdreams.com om du är intresserad av fotboll.

Det ska också vara något medryckande – lätt att komma ihåg, rullar av tungan. En läsare ska kunna höra ditt bloggnamn och genast känna igen det.

Du kan söka efter en domän med Googles domäntjänst, eller gå direkt till webbplatsen du planerar att använda som värd.

Lägg till mördareinnehåll

Steg två för att tjäna pengar på en sportblogg: skriv lite mördareinnehåll.

Låt oss verkligen prata om bloggar. Ingen framgångsrik sportblogg blev någonsin en framgångsrik sportblogg utan blogginlägg av hög kvalitet för att säkerhetskopiera den.

Så, hur skriver du blogginlägg som inte minskar platsen sämre än Detroit Lions? Eller ännu bättre, hur skriver du blogginlägg som faktiskt är bra?

Börja med att kolla in detta lista med 7 tips. Du kan också lägga upp relaterade speluppdateringar, nyhetsberättelser och till och med sportvideor (med rätt behörighet).

Som en tumregel vill du bara lägga upp information som dina läsare skulle tycka var användbar. Du kan till exempel lägga upp information om vad du ska göra för sportskador eller länka till relevanta webbplatser för skador, som Axis Health.

Åh, och medan du håller på? SEO. SEO som ett proffs.

Nästa steg: Idéer för att tjäna pengar på en sportblogg

Nu när du är klar med batting för de små ligorna, låt oss gå vidare till hur du faktiskt tjänar pengar på en sportblogg.

Mycket av detta kommer till nytta efter att du har tagit dig tid och ansträngning att bygga en stark gemenskap kring din blogg. Om du tillhandahåller verkligen användbar och intressant information till dina läsare i ett läsbart format, belönar de dig för dessa ansträngningar.

Här är fyra idéer för att komma igång.

Inriktning

Den här fungerar bara för att tjäna pengar på en sportblogg om du också säljer något.

Översättning: om allt du gör är att rapportera händelserna i gårdagens LA Lakers -spel kommer du att ha ganska svårt att använda inriktning för att sälja dig själv.

Hur får du reda på om inriktning kan fungera för dig, frågar du? Enkelt: fråga dig själv om dina besökare har ett behov som du kan tillgodose genom en produkt eller tjänst du säljer.

Och nej, en prenumeration på gårdagens sportresultat när någon kunde Google det gratis räknas inte.

Affiliate marknadsföring

Vänta, vad i namnet på Stanley Cup är affiliate marketing?

Så här fungerar det.

Du använder en produkt. Du gillar en produkt. Du blir affiliate till företaget eller webbplatsen som säljer det, och du har en affiliate -länk på din webbplats. Du får en minskning av försäljningen varje gång en av dina besökare använder din länk för att köpa den produkten.

Så du får i princip betalt för att rekommendera en produkt. Det är ett bra sätt att tjäna återkommande inkomst utan att ens försöka.

Ett råd om affiliate -marknadsföring: ingen gillar skräppost. Var inte den personen som spammar sin webbplats med affiliate -länkar. Ta dig tid att använda produkter, granska dem och bli bara en affiliate -marknadsförare av produkter som du verkligen är nöjd med.

Sälj dina egna produkter

Ah, den gyllene regeln att tjäna pengar på att blogga. Sälj dina egna saker.

Nu, om du stickar underlägg med laglogotyper på det, är det ingen som är intresserad av att hitta en webbplats bara för att köpa dem. Lämna det till Etsy.

Om du vill ta dig tid att sälja dina egna produkter, se till att de är produkter som faktiskt är värda att människor spenderar vad du tar betalt. Annars är det bara att slösa bort pengar i produktionsprocessen.

Och en sidnot om produktionsprocessen: se till att du redan har produktionssystemet och overheadkostnaderna redo innan du dyker in.

Tillåt donationer

Okej, den här är inte så mycket en pålitlig inkomstkälla som ett vänligt förslag, men det är fortfarande värt att ha i bakfickan.

Om du har byggt upp en stark onlinegemenskap av lojala, dedikerade läsare av dina inlägg, skulle många av dessa läsare förmodligen gärna stödja dig i gengäld för att lägga ut innehållet de älskar så mycket.

Var bara inte irriterad på att fråga.

Välkommen till de stora ligorna

Så du är redo att gå stort eller gå hem, eller hur? Bra för dig.

Vi kan hjälpa till med det.

ArticleCity täcker en rad ämnen för att hjälpa din nya blogg att lysa (och några ämnen som talar till det sanna sportfantastet i oss alla).

För idéer om hur man skriver mördareinnehåll, kolla in innehållsstrategisektionen i vår blogg för inlägg som 5 tips för uppmärksamhetsintagande onlineinnehållsskrivning.

För inlägg som talar till sportfantasten i oss alla, kolla in våra rekreations- och sportinlägg som guiden till det senaste fantasy baseballutkastet.