Skapa den bästa användarupplevelsen: 10 fakta du behöver veta om responsiva webbplatser

22 Februar 2019 0 Von admin

Skapa den bästa användarupplevelsen: 10 fakta du behöver veta om responsiva webbplatser

Vad vet du om responsiva webbplatser?

Du hörde att de är ett måste i dagens mobilvärld. Människor använder sina telefoner för att få tillgång till den information de behöver i det ögonblick de behöver den.

Det finns ingen väntan på att elda upp en bärbar eller stationär dator för att få svaren. Responsiva webbplatser handlar om just här, just nu.

Oavsett om du har en responsiv webbplats eller inte, vill du läsa vidare för att lära dig de bästa intressanta fakta om responsiva webbplatser.

Vad är en responsiv webbplats?

Det finns mycket förvirring om vad en responsiv webbplats är. Begreppet responsiv webbplats används omväxlande med termer som mobilvänliga eller mobila webbplatser. Det är ganska sant, men det finns flera skillnader mellan dessa termer.

Det finns hundratals olika mobila enheter som människor kommer att använda för att besöka din webbplats. Det finns iPads, iPhones, Amazon Fires, Samsung -telefoner, Xiaomi, LG och mer har alla lite olika skärmar och sätt att komma åt webbplatsinnehåll.

Detta kan orsaka ett mardrömsscenario för utvecklare. Hur kan du skapa en webbplats för så många enheter? Ange responsiv kod. Det är HTML -kod som automatiskt anpassar sig till användarens skärm.

En mobil webbplats är en separat webbplats som är byggd för mobila enheter på en webbplats underdomän. Du brukar se detta som “https://m.din domän.com.”

Med en mobilsajt svarar den inte automatiskt på användarens skärm på samma sätt som mobilkoden gör. Du måste ofta nypa skärmen eller expandera den manuellt för att göra den användbar.

10 fakta om responsiva webbplatser

Responsiva webbplatser är internetets framtid. Om du inte är helt övertygad om det, ta en titt på dessa fakta som säkert kommer att ändra dig.

1. Responsiv design hjälper SEO

Undrar du varför din webbplats inte rankas högt i sökmotorer? Om du inte har en responsiv webbplats behöver du inte undra längre.

Google bytte till mobil-första indexering, vilket innebär att den prioriterar att genomsöka mobilversionen av din webbplats först. Det kommer att ändra sin algoritm när sökvanor förändras. Som du ser söker folk på mobila enheter.

2. Användare förväntar sig en snabb mobilwebbplats

Människor förväntar sig inte bara att din webbplats är lyhörd, utan de förväntar sig också att den ska vara snabb. Användare förväntar sig att din webbplats laddas in ungefär 2 sekunder eller mindre. Om det inte gör det går de till en annan webbplats.

3. Folk köper på mobila enheter

Det är lätt att anta att människor inte gör inköp på mobila enheter. Du kan anta att de hittar vad de behöver på mobilen och sedan går till ett skrivbord för att slutföra köpet.

Tänk om. På Black Friday och Cyber ​​Monday dominerade mobilförsäljningen inköp. De stod för över 4 miljarder dollar i försäljning och 68% av trafiken.

Den trenden kommer bara att växa med tiden.

4. Du förlorar affärer om din webbplats är underordnad

Det verkar lite hårt, men det finns en sanning i det. Om din webbplats inte fungerar bra eller om det inte ser bra ut för användarna, kommer de att lämna.

För att göra saken värre, 57% av människorna kommer inte att rekommendera ett företag om de tror att webbplatsen är under standarder.

Med fler som får tillgång till innehåll på mobila enheter, om du ger dem en dålig användarupplevelse, är det osannolikt att de rekommenderar din webbplats till sina vänner.

5. Människor kommer att undersöka produkter på sina telefoner … i din butik

Du skulle tro att om någon finns i din butik gör de all produktundersökning de behöver. Du skulle ha fel.

Kunder kommer bedriva produktundersökningar medan de handlar i din tegelsten.

De kommer att titta på recensioner och andra liknande produkter innan de bestämmer sig för att göra ett köp.

6. Responsive Sites = Högre konverteringspriser

Varumärken har kunnat öka sina konverteringsfrekvenser genom att införliva en responsiv webbplatsdesign för mobila besökare.

Att byta till responsiv garanterar inte en högre konverteringsfrekvens. Du måste skapa din webbplats med ett bra erbjudande som människor skulle vara intresserade av för att driva konverteringar.

7. Du behöver inte skapa en separat mobilsajt

Att skapa responsiva webbplatser är billigare än att skapa separata mobilwebbplatser. Med en responsiv webbplats behöver du bara skapa en version av din webbplats.

Det kommer att spara mycket pengar i utvecklingskostnader. Om du vill veta mer om hur du skapar en responsiv webbplats, lära dig mer om denna tjänst.

8. Människor kommer att besöka din butik efter en mobilsökning

Så här söker folk efter lokala tjänster. De letar upp något på nätet, klickar vidare till några webbplatser och bestämmer sedan en butik att besöka personligen.

Handla om 88% av människorna kommer att besöka ett företag inom 24 timmar efter att ha sett det företaget i mobila sökresultat. Kom dock ihåg att om din webbplats inte är väl utformad kommer användare att hoppa över ditt företag helt och hållet.

9. Responsiva webbplatser tvingar dig att skapa en bättre användarupplevelse

Att byta till en lyhörd webbplats tvingar dig att tänka på användarupplevelsen. Det är ett tillfälle att titta på din webbplats ur användarens perspektiv och göra din webbplats bättre.

10. En chockerande liten mängd företag har lyhörda webbplatser

Efter att ha sett all denna statistik skulle du tro att de flesta webbplatser skulle vara responsiva webbplatser. Så är det inte alls. Endast 17% av småföretagens webbplatser är mobilvänliga.

Med ett så lågt antal kan du dra nytta av trenderna och få din webbplats att reagera nu. Det finns en mycket god chans att du kommer att kunna slå din tävling.

Responsiva webbplatser är nuet och framtiden

Om du är bland de 83% av webbplatserna som är bland dem som inte har en mobilvänlig webbplats är det dags att ta sig an.

Responsiva webbplatser finns här och de är här för att stanna. De hjälper ditt företag på så många sätt. De skapar en bättre upplevelse för dina användare, ökar konverteringsfrekvensen och de hjälper till med SEO.

Om du inte har en responsiv webbplats kommer ditt företag att lämnas kvar. För att hålla dig till de förändrade tiderna, kolla in den här artikeln om SEO -webbdesign.