Voice lanserar en offentlig beta av sin koldioxidneutrala NFT-plattform för att hjälpa skaparna att få nya NFT-enheter med noll gasavgifter |  Tekniska nyheter

Voice lanserar en offentlig beta av sin koldioxidneutrala NFT-plattform för att hjälpa skaparna att få nya NFT-enheter med noll gasavgifter | Tekniska nyheter

6 September 2021 0 Von admin

I juni 2019, Röst skapade rubriker efter den Peter Thiel-backade kryptostarten Block.one tillkännagav att det köpte domännamnet Voice.com för $ 30 miljoner, vilket gör det till den dyraste (offentligt tillkännagivna) domänen som någonsin sålts. Domänen såldes av MicroStrategy, ett Virginia-baserat teknikföretag som grundades av den kända Bitcoin-investeraren Michael Saylor.

I ungefär ett år efter det stora köpet användes Voice.com som en blockchain-baserad social nätverksplattform, som företaget kallade som en decentraliserad version av Facebook och Medium. Men plattformen fick inte riktigt tillräckligt med dragkraft och Voice.com stängdes för gott.

Då vi rapporterade tillbaka i maj meddelade Voice att det var svängbart att bli en NFT -plattform, med en plan att lansera under sommaren i år. Det var ett bra drag för företaget med tanke på den glödande NFT -marknaden. I slutet av förra månaden hoppade betalningsjätten Visa också in i NFT -manan och köpte en ‘CryptoPunk’ för 165 000 dollar.

Nu har dagen äntligen kommit. Idag lanserade Voice.com vad som ser ut att vara en offentlig beta av en miljövänlig NFT -plattform för att hjälpa nya skapare att bli upptäckta. Till skillnad från andra NFT -plattformar där användare måste betala Ethereum -gasavgifter, kan både användare och skapare mynta nya NFT -enheter med noll gasavgifter, vilket möjliggjordes av Block.one, moderbolaget till Voice.

Block.one är upphovsman och operatör för EOSIO, det ledande blockchain-programvaruprotokollet med öppen källkod, som enligt Wikipedia hävdar att eliminerar gasavgifter. En snabb blick på den nya offentliga betasidan visar att Voice tillåter användare att enkelt köpa NFT med vanliga kreditkort, till skillnad från andra NFT -marknadsplatser som Open Sea där köp görs med Ether.

”Genom NFT har skaparna nu befogenhet att fånga och dela sina digitala uttryck på sina egna villkor. Och det här är bara början ”, säger Voice på sin webbplats. Den offentliga betaen innehåller också NFT från utvalda skapare, inklusive Megan Ganey, en multimediakonstnär och designer som ägnar sig åt konst och fotografi.


Den digitala konstmarknaden har exploderat sedan januari i år efter rapporten om en enda konst av en icke-svampbar token (NFT) -konst som såldes på Christie’s Auction för rekordstora 69,3 miljoner dollar, vilket gör den till den dyraste digitala konst som någonsin sålts . Sedan början av 2021 har den digitala konstvärlden dominerats av mänskliga konstnärer, musiker och skapare. Nu blir Visa det senaste företaget som går med i NFT -dille.

Block.one grundades 2017 av Brendan Blumer och är ett open source-programutgivare som specialiserat sig på högpresterande blockchain-teknik. Dess första projekt, EOSIO, ett blockchain-protokoll som är utformat för att möjliggöra säker dataöverföring och högpresterande decentraliserade applikationer, har fått globalt erkännande som den första utförande blockchain-plattformen för utvecklare, efter introduktionen i maj 2017. EOSIO-teknikteamet leds av Dan Larimer, uppfinnaren av den revolutionära konsensusmekanismen Delegated Proof of Stake (DPOS).